Скоро у Рівному з'явиться парковка на близько 150 місць (ВІДЕО)

Під пильним наглядом. В Україні впроваджують пілотний проект. Тепер кандидати у водії списати чи отримати підказку під час екзамену не зможуть аж ніяк. Як і під час іспиту з водіння. Є й хороші новини для майбутніх водіїв.

Списати більше не вийде. Мова про складання іспиту із теорії та практики для отримання посвідчення водія. У 4 регіонах України з 1 червня стартує пілотний проект. За умовами якого кількість камер відеоспостереження у екзаменаційних кабінетах та транспорті сервісного центру значно зросте.

Результати іспитів повинні залежати лише від знань кандидата у водії. У сервісному центрі кажуть, камери відеоспостереження є і зараз. Однак додаткове їх встановлення допоможе спостерігати і за тими зонами, які нині не проглядаються. Випадки, коли результати теоретичного іспиту вважали недійсними фіксували неодноразово.

Аби унеможливити втручання у теоретичний іспит сторонніх осіб екзаменаційні класи будуть додатково оснащені системами відеофіксації. Також відбуватиметься і запис звуку.

Рівнянка Катерина , яка нині складала теоретичний іспит переконана, додаткові камери не спричинятимуть ніякого дискомфорту. Адже під час проходження тесту вся увага зосереджена на завданнях.

Не кабінетами єдиними. Встановлять систему відеоспостеження і у транспортних засобах сервісних центрів. Автівки будуть оснащені камерою з кутом огляду 360°, трекером та відеореєстраторами. Камера в салоні фіксуватиме положення рук і ніг кандидата у водії та екзаменатора. Відбуватиметься і запис звуку.

Наразі ж, перед іспитом встановлюють один відеореєстратор. Який фіксує дорогу та пасажирів автівки сервісного центру. Після втілення пілотного проекту, для кандидатів у водії буде більше інструментів щоб оскаржити рішення екзаменатора, а термін отримання відеозапису продовжать до 30 днів. Також, можна буде складати практичний іспит на право керування транспортним засобом необмежену кількість разів протягом двох років. Наразі їх лише три. Однак поки що проект втілюватимуть лише у 4 регіонах. Рівненщини у цьому списку немає. Масштабування на всі сервісні центри заплановано до кінця 2023 року. 

Читайте також: