Сільським амбулаторіям Рівненщини передали 34 нових автомобілі

На купівлю автівок для сільських амбулаторій з держбюджету виділили 17 мільйонів гривень. Автомобілі «Renault DUSTER» - повнопривідні та з підвищеною прохідністю. Це забезпечуватиме сімейним лікарям можливість прибуття у найвіддаленіші населені пункти швидше.

«Відповідно до Закону « Про доступну медицину» указом президента України (5-го президента Петра Порошенка – авт.)  у Рівненській області будують 34 нові амбулаторії. Кожна амбулаторія буде забезпечена автомобілем для сімейного лікаря, тому що це не санітарний транспорт. Кожен автомобіль коштує близько пів мільйона гривень. Сьогодні вперше ми розподіляємо автомобілі Рівненським сільським амбулаторіям для сімейних лікарів»,  Ми обрали автомобілі марки «Renault DUSTER», адже для нас важливо, щоб автомобілі були підвищеної прохідності . Це проводиться по всій Україні. Рівненська область – друга область (після Львівської – авт.), яка отримала найбільшу кількість автомобілів, прокоментував заступник начальника Управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсяник.


«З початком відкриття амбулаторії ми дуже чекали на автомобіль, тому що наша амбулаторія обслуговує не тільки село Забороль, а й навколишні села та два хутори. Звісно ж, автобмобіль дуже потрібен, оскільки часто викликають у навколишні села, а я доїжджаю туди на власній машині.» – сказала завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Забороль Вікторія Пашковська.

Читайте також: