Шість днів пролежав у підвалі: історія військового з Рівненщини, який був у полоні

У Рокитнівській громаді проходить реабілітацію 21-річний воїн Олександр Єремейчук, якого у квітні було звільнено з полону.

Про це розповіли в РОДА.

Молодий захисник народився і проживає у селі Борове, що на Рівненщині. З перших днів повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ.

У березні його підрозділ у Чернігівській області потрапив під обстріл. Олександр отримав тяжке поранення ноги та потрапив у полон. Шість днів він пролежав у підвалі в невідомому місці із зав'язаними очима, зв’язаними руками і з важкою травмою ноги. Згодом хлопця відправили в Курське СІЗО, де йому довелося пережити нове пекло: знущання, побиття, відсутність медичної допомоги, нормальної їжі та води.

На щастя, 21 квітня, напередодні свого дня народження, завдяки обміну полоненими Олександр повернувся на підконтрольну територію України.

Захисника терміново відправили на обстеження, адже травма була серйозна. А у полоні не змінювали навіть бинти.

Наразі ж захисник потребує серйозного лікування.

«Ми допомогли відновити Олександру втрачений паспорт та подати всі необхідні документи на виготовлення закордонного паспорту. Наразі юнак проходить курс лікування в Україні», - розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Читайте також: Солдат з Рівненщини врятував життя своєму побратиму на Донеччині

Читайте також: