Шеврон рівненського патрульного став частиною артінсталяції в Антрактиді

Шеврон рівненського патрульного, який потрапив на Антарктиду, фотографують з пінгвінами на станції Академік Вернадський. 

Про це на своїй сторінці у соцмережі розповів конструктор та один зі співавторів артінсталяції до 160-річчя Вернадського Мітя Зінов’єв.

Мітя Зінов’єв зазначив, що шеврон потрапив до нього під час проїзду Рівненщини перед відправленням на Антарктиду. Сталось усе на трасі Київ — Чоп в комендантську годину. Під час зупинки полісмен запитав, куди водій прямує. Коли почув, що в Антарктиду, то пішов за алкотестером Драгер. Патрульний повернувся із напарником і водій знову пояснював, куди їде.

"Я, так само спокійно, тримаючи руки на кермі, відповідаю, що їду в Антарктиду і кожна хвилина затримки мені як серпом по одному місцю, бо зараз я в Рівному, а рейс за 14 годин з Будапешту. Ось документи, ось дозвіл на пересування, ось все що треба, давайте трубку можу задути, і тд", — йдеться у дописі.

Коли поліцейські переконались, що водій каже правду, один із патрульних запитав: “Ну добре…а шеврон сфоткаєте з пінгвінами? Нашому підрозділу приємно буде”.

Мітя Зінов’єв пообіцяв на звороті заїхати на пост патрульних, віддати шеврон та сувеніри від полярників, яким, з його слів, ця історія також сподобалась.

До слова, артінсталяція "Дім. Спогади" з’явилася на станції "Академік Вернадський" у 2022 році. 

"Дім. Спогади" — це ескіз з металу, що ніби малює обриси українського будинку навколо паливного баку. Для наших дослідників — це живий спогад про дім. Для туристів — можливість познайомитися з Україною через рідний для нас, але не банальний, візуальний образ", — розповідають у Національному антарктичному науковому центрі.

Читайте також: