Розвінчуємо російські фейки: призов з 16 років та наклеп на Джонсона (ВІДЕО)

Про відсутність "нападєнія" росії та псевдопризов з 16 років в Україні. Це те, чим годували росіян їхні ж можновладці. Інфотерористи досі не втомлюються вигадувати казочки для свого "насілєнія". Втім, все частіше самі і прогорають на своїй брехні.

 

"Росія не біла і не пухнаста, Росія така, яка вона є", - це слова Сергія Лаврова. Цю фразу він озвучив в інтерв'ю кореспондентові BBC на Петербурзькому економічному форумі. А ще російський "високопосадовець" заперечив вторгнення їхньої країни в Україну.

Ви знаєте, ми не вторгались в Україну. Ми оголосили спеціальну військову операцію, коли вже в нас не залишилось жодного способу пояснити Заходу, що він займається злочинною діяльністю, втягуючи Україну в НАТО, - міністр закордонних справ росії Сергій Лавров.

Ось така відверта брехня прозвучала від міністра закордонних справ росії. Напевно, йому треба навіть не трішки, а таки добре повчити військову теорію. І почати війну називати війною. Адже, навіть за російським словником, військова спецоперація "відрізняється від звичайної цілями, методами, і як правило, проводиться силами спеціальних підрозділів". Енциклопедія "Британіка" в свою чергу пише, що спецоперації локальні за масштаби, виконуються невеликими групами військових, короткі за часом проведення і ще й до того мають бути засекречені. Як бачимо, ні один з цих пунктів не відповідає тому, що росіяни роблять в Україні. Навпаки, цей "братський" народ розв'язав жорстоку і несправедливу війну на нашій землі.

На тому ж таки Петербурзькому економічному форумі і бункерний дід ляпнув нісенітницю. Зокрема, він сказав, що у ЄС через інфляцію падають реальні доходи населення, а от бачиш-но Росія своїх громадян захистила.

Я говорив про нашу інфляцію, але країни Єврозони не проводять жодних спеціальних військових операцій, а інфляція зросла там — у деяких — до 20%, -  президент рф володимир путін.

Цікаво, що з усіх країн ЄС інфляція вище 20% у травні 2022 року була відзначена лише в Естонії. У країнах єврозони загалом інфляція у травні становить 8,1%, в той час, як у росії в кінці квітня вона становила 18,7%. Фактчекери з видання "The Insider" проаналізували економічну ситуацію росії, і виявили, що інфляція в росії вдарила саме по малозабезпечених верствах населення. То, можливо, путін того і не відчує проблеми у своїй країні?

Рашиські ЗМІ поширюють новину про зниження призивного віку до 16 років в Україні. Цю інформацію розповсюджують із посиланням на пост у телеграм-каналі екс-нардепа Іллі Киви. Він надає копію постанови Верховної Ради, що ніби підтверджує це. Однак журналісти "ВоксЧек" виявили, що це зображення відредаговане. Бо на офіційному сайті Верховної Ради немає цієї постанови або документа з аналогічним змістом. Ба більше, оформлення документу далеке від офіційних вимог до проєктів постанов Верховної Ради. Оскільки фраза має звучати як "Верховна рада постановляє", після чого має йти зміст постанови і рішення, що ухвалюється. Але де ж то знати російським пропагандистам? Їм головне, аби надавати на чутливі теми і вкотре оббрехати українців.

Прем'єр Великої Британії Боріс Джонсон нібито заявив в одному з інтерв'ю, що втомився від України. Ось такий меседж поширюють російські пропагандисти у соціальних мережах та масмедіа.

А ось і маніпуляція від пропагандистів. У інтерв'ю, яке дав Борис Джонсон каналу Sky News, після повернення зі свого чергового візиту до Києва 17 червня - не йшлося навіть і мови про такі фрази. Навпаки, Джонсон застерігає від можливої ​​«невеликої втоми від України», яка зараз почала з'являтися у світі. І заявляє, якби президент Росії Володимир Путін досяг успіху в Україні - це б стало катастрофою.

Ми повинні ясно дати зрозуміти, що підтримуємо українців у їхньому прагненні… вигнати росіян, вигнати армію Путіна з усього, що вони отримали після 24 лютого, та переконатися, що українців не спонукають йти на поганий світ, на те, що просто не зможе довго проіснувати, - британський прем'єр Борис Джонсон.

Тема "втоми" Заходу від України є одним із центральних наративів російської пропаганди. Вони використовують її вже не одноразово. Ми ж закликаємо вас підтримувати інформаційну гігієну і не вестись на гачок російської пропаганди. Натомість довіряти інформації лише з офіційних джерел.

Тема "втоми" Заходу від України є одним із центральних наративів російської пропаганди. Вони використовують її вже не одноразово. Ми закликаємо вас підтримувати інформаційну гігієну і не вестись на гачок російської пропаганди. Натомість довіряти інформації лише з офіційних джерел. А якщо вам сподобався цей випуск - ставте вподобайку і підписуйтесь на нашу сторінку. Разом до перемоги.

https://www.youtube.com/watch?v=Wb32BHoq564

Читайте також: