Розвінчуємо російські фейки: мобілізація жінок та брехливий приїзд Герасимова (ВІДЕО)

Довідки про невиїзд чоловіків, мобілізація жінок та несправжні приїзди російський військових в Україну. Понад 4 місяці опору повномасштабному вторгненню орків позаду, а їхні маніпуляції та брехня не перестає бути очевидною. Ймовірно, не тільки російські солдати дають задню, а й інформаційний фронт.

Хто про що? А росія ще не втомилася підло брехати світу в очі. На додаток, вони ще встигають робити вкиди в український інформпростір. Якось, нещодавно в низці ЗМІ вийшла новина про те, що в Україні ніби заборонять чоловікам виїжджати за межі місця проживання.

За деякою інформацією, наразі відбувається підготовка нормативного акту, який регулюватиме порядок видачі дозволу на виїзд за межі місця проживання (надалі – дозвіл на виїзд) особам призовного віку, військовозобов’язаним та резервістам в умовах воєнного часу.

За вірогідне джерело вони беруть "деяку інформацію". Це як? На цей матеріал звернули увагу журналісти з "нотаЄнота". Вони помітили, що автором матеріалу є Дмитро Воронцов, адвокат ADER HABER. Хоча на сайті компанії про нього немає жодної згадки. Він вказав ключові позиції «цього документу». Але ні на що лінків не дає, знімків екрану - немає. Спростував інформацію щодо підготовки такого документа заступник голови комітету Верховної Ради з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Я перевірив вказану інформацію, хочу заспокоїти суспільство, що ні в МО, ні в ГШ, ні в КМУ таких документів не готується, та проєкти таких документів не розглядались, -  Олександр Федієнко заступник голови комітету ВРУ з питань цифрової трансформації

2 липня кишеньковий начальник генштабу путіна Валерій Герасимов відвідав позиції російських окупантів на території України. Про це повідомила низка прокремлівських ЗМІ. Здавалося б, правда, бо і фото виставили. Тільки все ж візит Герасимова - фейковий. Адже фотокартки, які використали для ролика про Герасимова, датовані двох місячною давністю. А саме п'ятим травня. Про це зазначив телеграм-канал "Соловьиный помет" з посиланням на метадані відео телеканалу «Зірка».

В Україні запускають виробництво військової форми для жінок, все нібито через майбутню мобілізацію. Таку брехню оприлюднили низка ЗМІ еРеФії та деякі користувачі "ФЕйсбук". Дійсно, 30 червня на сайті Київської міської ради з’явилася інформація про те, що депутатка Ірина Нікорак запускає проєкт, який передбачає виробництво військової форми для жінок, які проходять службу в ЗСУ. Тільки ця ініціатива аж ніяк не свідчить про "майбутню мобілізацію жінок". Лінія запускається через те, що військовослужбовиці змушені носити чоловічу форму та взуття.

У статуті збройних сил України у нас затверджена тільки одна форма - це чоловіча. Жіночої форми не передбачено, - Ірина Нікорак депутатка Київради

Переважна більшість жінок при можливості самостійно підшивають отриману форму. За даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, в українській армії служать 37 тисяч жінок, яким потрібно щодня виконувати завдання на фронті. Тож, пошив жіночої військової форми ніяк не пов’язаний з "масовим призовом жінок до лав ЗСУ".

Наступна тема - улюблена для росіян. Адже маніпуляція ядерною зброєю - то вже старая руская традіция. Цього разу російські ЗМІ опублікували статті, про те, що в Європі "розміщено 200 ядерних бомб США", які "несуть загрозу" росії та білорусі. Аби підтвердити свою достовірність - росіяни посилаються на свого бункерного діда.

Для їх можливого застосування підготовлені 257 літаків, і не тільки американських, але й згаданих мною країн. -За межами США? - За межами США, В Європі, - володимир путін президент рф

Що ми бачимо? Два діда обговорюють, що росія та білорусь "зобов'язані забезпечити свою безпеку у зв'язку з цим". Як пишуть фактчекери StopFake, Володимир Путін вдався до прийому маніпулювання фактами, заявляючи про "загрозу" ядерного удару з боку країн НАТО. Північноатлантичний Альянс ніколи не загрожував Росії запуском боєголовок на відміну від вищих кремлівських чиновників.

Накачування країнами НАТО Україну зброєю та підготовка її військ щодо використання західної техніки. Такий конфлікт завжди має ризик переходу в повноцінну ядерну війну. І це буде катастрофічним для всіх сценарієм, - Дмитро Медведєв колишній президент рф

Крім того, дані Путіна про 200 тактичних ядерних боєзарядів, що зберігаються в Європі, справді можуть здатися загрозливими. Однак російський президент, свідомо не повідомив, скільки аналогічних боєголовок на озброєнні росії. А тактичний ядерний арсенал Росії , згідно з аналітиками НАТО, перевершує запаси США в Європі приблизно вдесятеро. Станом на 2020 рік, у російських сховищах знаходиться від 1500 до 2000 одиниць ядерних боєзарядів.

Ми ж закликаємо вас підтримувати інформаційну гігієну і не вестись на гачок російської пропаганди. Натомість довіряти інформації лише з офіційних джерел.

Читайте також: