Роботодавці несуть відповідальність за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці

«Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує  інтереси працівників, підприємців та держави і, безпосередньо, впливає на рівень життя населення. Виплата зарплати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів, як країні, так і кожному з нас. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів» –  вважає в. о. начальника фіскальної служби області Анатолій Клячук.

Головним управлінням ДФС області на постійній основі організована робота щодо виявлення фактів виплат фізичним особам не облікованих та прихованих доходів, а також щодо контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО та єдиного соціального внеску до бюджету.

Протягом січня-червня 2019 року, встановлено 80 випадків порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями, виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 14609,9 тис. грн. ПДФО, 730,8 тис. грн. військового збору та 11672,2 тис. грн. єдиного внеску.

Виявлено використання праці 27 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин за результатами здійснених ГУ ДФС у Рівненській області перевірок.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також: