Рівнянка пропонує забезпечити полив дерев та обмежити косіння газонів у спеку

Зелені насадження допомагають містам адаптуватися до зміни клімату та створюють комфортне, здорове середовище для проживання мешканців. Для збереження та розвитку  якісного міського озеленення необхідний адекватний догляд та раціональний розподіл коштів.

Багаторічні зелені насадження, які покривають землю, допомагають уникнути такого перегрівання та відповідно утримувати більш комфортну температуру середовища навколо. Крім того, захищають ґрунт від пересихання та зневоднення. Повноцінний трав’яний покрив утримує дрібні часточки пилу, закріплює ґрунт, захищає інші насадження від опіків і посухи. Щоб трав'яний покрив виконував свої екологічні функції, був джерелом кисню та кондиціонером для міста, його висота має бути більше 10 см. 

ПРОСИМО у тривалі спекотні та посушливі періоди (тиждень високих температур без дощу):

1. Обмежувати косіння газонів, особливо ручними мотокосами. Застосовувати лише газонокосарки з можливістю відрегулювати висоту. Згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах у посушливий період висоту скошування рекомендовано збільшувати, бо низьке скошування дуже послаблює рослини.

2. Згідно з нормативами поливати не лише квітники в центрі міста, а й дерева та кущі вздовж доріг.

3. Забезпечити адекватний розподіл коштів на полив зелених насаджень та косіння газонів у відповідності до потреб. 

Із тексту петиції

Читайте також: