Рівнянина обікрали на 54 тисячі гривень, за якою схемою діяли шахраї? (ВІДЕО)

Довірливість вартістю в понад 50 тисяч гривень. Днями в чергову пастку аферистів потрапив 63-річний рівнянин. Чоловіку зателефонували нібито зі служби безпеки банку та повідомили, що його платіжною карткою намагались скористуватися зловмисники. Аби убезпечити свій банківський рахунок, постраждалий передав співрозмовникам усі запитувані реквізити і, як наслідок, втратив чималу суму коштів.

54,5 тисяч гривень. У таку суму обійшлося рівнянину Віктору спілкування із шахраями. У розпал робочого дня до чоловіка зателефонували з невідомого номеру та представились представником служби безпеки банку. А далі повідомили, що його платіжною карткою намагалась скористуватись невідома особа.

"На 1200 гривень вашою карточкою хотіли розрахуватись. Кажу: не може буть. А де ваша карточка? Кажу: зі мною. А можете ну подивитись? Ну я пішов в битовку, взяв карточку - подивився. Кажуть:"А дайте 4 останні номери". Я чув, що не можна. Відповіли: "Та ви що ... Ми хочмо помогти, що ви таке говорите". Ну і я дав 4 останніх номери, - потерпілий Віктор

Далі чоловіку запропонували змінити пін-код на картці, аби убезпечити свої кошти. Для цього із постраждалим зв'язалась псевдооператор банку. Аферисти запитали його ім'я, прізвище, а також дату і суму останнього поповнення. Окрім того зловмисники переконалися, що поблизу чоловіка точно немає жодного відділення банку і найближчим часом він не зможе до нього дістатися. За словами Віктора, зрозумів, що його обдурили, лише після того, як обговорив цю ситуацію із колегами.

Я приходжу в битовку, дай хлопцям розказую, так і так. А хлопці молодші за мене, то вони і кажуть: "Що ти наробив, давай блокуй бігом". Поїхав я в банк до дівчат на Ювілейну, дівчата подивились, за три раза зняли мої заощадження солідні- 50 з копеєчками. Кажу: дівчата, що робити? Вони роздрукували, кажуть їдьте в поліцію напишіть заяву, - потерпілий Віктор.

За словами правоохоронців, здійснюючі подібні злочини, шахраї змушують жертв надати необхідні реквізити, маніпулюючи їхніми емоціями та діями. Справжні ж робітники банку, помітивши підозрілу транзакцію, просто заблокують вашу картку.

Убезпечити себе від подібних інцидентів все ж можливо. Для цього варто підключити SMS-інформування стосовно операцій з платіжною карткою, а також варто встановити індивідуальні ліміти на операції. І у жодному разі нікому не повідомляти останні 4 цифри картки чи будь-які інші реквізити котрі випитуватимуть псевдобанкіри.

Якщо ж ви все таки потрапили у пастку аферистів - одразу зателефонуйте на гарячу лінію банку та попросіть заблокувати свій рахунок, а також зверніться на лінію 102.

Читайте також: