Рівненський футбольний клуб поповнився трьома новими гравцями

Фото ілюстративне

Червоно-чорні продовжують роботу на трансферному ринку, готуючись до старту нового сезону в Українській прем'єр-лізі. Так, "Верес" поповнився ще трьома новими гравцями.

Про це повідомили на сайті ФК "Верес".

Новачком став 28-річний захисник Роман Гагун, останнім клубом якого був львівський Рух. До нього приєднався Микола Квасний, вихованець футбольного клубу Княжа (Щасливе). Третім футболістом "Вереса" став Василь Курко — вихованець школи чорноморського Бастіону та донецького Металурга.

У сезоні 2021/22, який не було дограно через агресію русні, Роман Гагун зіграв сім матчів за львів'ян. Загалом на рахунку Романа 23 матчі в УПЛ. Окрім цього новий член червоно-чорної команди має чималий досвід виступів в Першій лізі (62 матчі, 2 забиті м'ячі, 5 асистів за Агробізнес).

Угоду укладено строком на рік з опцією перегляду умов після завершення першого кола сезону 2022/23.

"Радий приєднатися до Вереса. Чув чимало позитивних відгуків про цей клуб. Перш за все, він зацікавив мене своєю відкритістю і щирістю. До того ж, рівняни закінчують реконструкцію власної арени, що, безумовно, є вкрай важливим чинником у нинішніх умовах. Дякую Вересу за довіру, сподіваюсь виправдати покладені на мене надії тренерського штабу та керівництва. А вболівальники рівнян - одні з найкращих в Україні. Пам'ятаю їх несамовиту гучну підтримку Вереса на Арені Львів під час моїх виступів за Рух. Безперечно, за наявності таких відданих фанів приємно грати. Тож, з нетерпінням чекаю початку тренувань та офіційних ігор", - поділився першими враженнями у народному клубі Роман.

"Роман - досвідчений захисник, в хорошому футбольному віці, універсал, який може закрити декілька позицій, в першу чергу правого захисника. Важливо, що головний тренер особисто був зацікавлений в підписанні Гагуна. Ми впевнені, що Роман швидко адаптується в колективі та посилить нашу команду", - відзначив - радник президента Вереса Сергій Коваль.

Микола Квасний народився 4 січня 1995 року у Долині Івано-Франківської області. Зріст - 183 см. Вага - 77 кг. Вихованець футбольного клубу Княжа (Щасливе). Також виступав за київський Арсенал, сімферопольську Таврію, полтавську Ворсклу, Суми, івано-франківське Прикарпаття, Львів та Інгулець з Петрового.

"Міг стати гравцем рівненського Вереса ще минулого літа. На жаль, тоді до підписання контракту справа не дійшла, адже клуб міг заявити для участі в УПЛ обмежену кількість гравців, заявка була повною. Чому вирішив підписати контракт із Вересом тепер? Тому, що вдячний тренеру Юрію Вірту за довіру! Він вже вдруге повірив у мене і запросив до Рівного. Крім того, звичайно я знаю про те, який тут хороший та злагоджений колектив",  - розповів Микола Квасний інформаційній службі клубу.

"Молодий та одночасно досвідчений лівий захисник, який добре відпрацьовує на оборону та вміє підключатися до атаки. Відкрию таємницю, що вже один раз ми розглядали варіант з Квасним, однак тоді обставини склалися по іншому, а тепер Верес серйозно розраховує на якості Квасного, який готовий стати основним гравцем команди та одразу посилити наш захист", - прокоментував підписання радник президента народного клубу Верес Сергій Коваль.

Василь Курко народився 25 квітня 1995 року у Чорноморську Одеської області. Зріст - 189 см. Вага - 79 кг. Центральний захисник/півзахисник. Вихованець школи чорноморського Бастіону та донецького Металурга.

Попередні клуби: Чорноморець (Одеса), Металіст (Харків), Перлина (Одеса), Волинь (Луцьк). Попередній сезон відіграв за клуб Другої ліги Лівий Берег (Київ) - зіграв 19 матчів, забив 2 голи.
 

"Погодився на пропозицію Вереса, не роздумуючи. Адже знаю, що це амбітна команда із чудового міста, яка має велику кількість відданих уболівальників. Після підписання контракту переповнюють позитивні емоції. Вже хочеться якнайшвидше розпочати тренування у новому колективі", - поділився враженнями від переходу у новий клуб Василь Курко.

"Позиція центрального захисника була досить проблемною для нас. Команду залишили Роман Гончаренко та Дмитро Махнєв. Ми розглядали декілька кандидатів, однак зупинили вибір на Василю Курку. Юрій Миколайович Вірт особисто зацікавлений в запрошенні Василя, який готовий закрити позицію лівого центрального захисника", - розповів інформаційній службі радник президента народного клубу Верес Сергій Коваль.

Нагадаємо, у червоно-чорних також з'явився новий воротар. 

Читайте також: