Рівненські сім’ї почали користуватися соціальною послугою «муніципальна няня»

В укладених із доглядальницями угодах батьки малюків вказували перелік послуг, які повинна надавати найнята ними няня. У всіх випадках вимоги до них різнилися, та переважно це прогулянка з дитиною, годування, переодягання тощо.

Докладніше розповідає начальник відділу міського управління соцзахисту Наталія Нидзелик: «Вони уклали договір із муніципальною нянею, яка є фізичною особою-підприємцем (ФОП). Батьки повинні оплачувати роботу муніципальної няні. За це держава відшкодовує 1626 грн. Щодо розміру заробітної плати, то в одному з випадків це було близько двох тисяч гривень. На даний час ще відшкодувань не було, тому що тільки перші родини звернулися до нас, а компенсацію проводять після 5-го числа кожного місяця».

Для того аби її отримати, батьки-роботодавці повинні надати квитанцію про оплату послуг доглядальниці за попередній місяць.

До слова, у всіх сім’ях, які звернулися до управління соцзахисту за відшкодуванням, по одній дитині. Крім того, в одній із сімей доглядальницею стала рідна бабуся малюка.

Нагадаємо, договір, який батьки чи опікуни укладають із «муніципальною нянею» може бути довільної форми. Проте у ньому обов’язково потрібно вказати дані сторін, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умов та строку їх надання, а також вартість, періодичність оплати та відповідальність сторін.

Читайте також: