Рівненські газовики проводять місячник із правил поводження із газовими приладами серед школярів (ВІДЕО)

Як правильно користуватися газовими приладами та куди звертатися, якщо відчули запах газу. Показовий урок провели фахівці АТ "Рівнегаз"  для першокласників 18 школи Рівного. Побували там і наші журналісти. 

Представники АТ "Рівнегаз" провели відкритий урок для першокласників в одній із рівненських шкіл. Мета проста: не так дізнатися, що школярам відомо про природній газ, як розповісти про його можливу загрозу. 

"Маленькі, малюки, які прийшли в перший раз, для них досить важливе це питання, тому такі уроки дуже важливі, а сьогоднішня зустріч з представниками газової служби, ми очікуємо від неї дуже багато цікавого, тому що питання безпеки, поводження з вогнем, питання безпеки на вулиці, в школі, в шкільному приміщенні, з побутовими газовими приладами, це сьогодні надзвичайно актуальне питання," - каже вчителька 1-А класу ЗОШ №18 м. Рівного Ірина Кирильчук.

На уроці газовики розповіли, що користуватися газовими приладами у такому юному віці без дорослих - не варто. Газові прилади потрібно використовувати лише у провітрених приміщеннях, а відчувши запах блакитного палива - в жодному разі не вмикати електричне обладнання. У таких випадках небезпечним може бути навіть мобільний телефон. Подібні уроки газовики проводять в рамках місячника із безпеки користування газовими приладами серед школярів. 

"Для того щоб діткам  розповісти, що таке газ, як ним користуватися, яку він несе небезпеку, бо він не тільки несе добро, затишок, добробут. Якщо  ним користуватися на Ви, то він наш товариш, то він може бути наш ворог," - каже провідний інженер служби охорони праці та цивільного захисту АТ "Рівнегаз" Ігор Чупринський.

Засвоївши основні правила поводження з газом у побуті, школярі отримали солодкі подарунки. Опісля кожен із присутніх на уроці міг дослідити автомобіль аварійно-диспетчерської служби та дізнатися, яке обладнання використовують газовики для ліквідації можливих витоків газу.  Аби діти краще засвоїли матеріал фахівці  АТ "Рівнегаз" запрошують усіх бажаючих взяти участь у конкурсі. 

"Діти дуже гарно реагують, показують свої знання, те що вони уже знають, як користуватися газовими приладами. Але щоб ці знання посилити, АТ "Рівнегаз" щорічно проводить конкурс дитячих, творчих робіт, тобто дитина може намалювати малюнок, зліпити чи сконструювати будь який виріб на тему "Умію безпечно користуватися газовими приладами," - каже фахівець із зв'язків із громадськістю та пресою АТ "Рівнегаз" Вікторія Бондар.

Першокласниця Дарина з легкістю засвоїла матеріал та вже ділиться новими знаннями:

"До нас сьогодні в клас приходили газовики і вони нам розказали як поводитися з газовими приладами. Не можна оставляти на газовій плиті якусь рідину без нагляду."

У рамках місячника із  безпеки користування газовими приладами, представники АТ "Рівнегаз" відвідають 25 рівненських шкіл, де проведуть такі ж заняття. Та найголовніше, що потрібно засвоїти школярам, це номер аварійної служби - 104.

Читайте також: