Рівне презентує свої досягнення у сфері енергоефективності містам України на практикумі "Маршрути успіхів"

У Рівному розпочався всеукраїнський дводенний практикум обмінних  візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів».  Захід організовано Асоціацією міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

У практикумі беруть участь представники органів місцевого самоврядування з різних областей України, які займаються питаннями енергомодернізації.

Зі вступним словом до учасників звернулася виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук. Вона зауважила – місто Рівне одне з перших стало на шлях енергоефективності, і сьогодні ми маємо реальні результати економії.

 Привітав учасників заходу міський голова Володимир Хомко. Він також  презентував втілені успішні кроки та програми, спрямовані на ефективне енергозбереження в житловому та комунальному секторі міста. На шлях енергоефективності місто Рівне стало 9 років тому. Спочатку, розповів Володимир Хомко, людей просили почати модернізацію будинків та створювати ОСББ, а вже сьогодні маємо чергу ОСББ, які хочуть брати участь у міських програмах енергоефективності. Адже місто співфінансує різні програми на умовах від 10/90 і до 50/50.

Докладніше про механізм реалізації кожної з програм розповів заступник міського голови Сергій Васильчук. Максимальна кількість бюджетних коштів на реалізацію одного проекту становить 800 тис. грн в рік.  Зокрема фінансують різні проекти –  капітальні ремонти, заміна та модернізація ліфтів, відновлення та встановлення систем протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості а також облаштування дитячих майданчиків.
Окрім, власне презентації, учасники навчального візиту зможуть на місцях ознайомитися з об’єктами, де втілюються енергоефективні заходи.

У програмі роботи першого дня практикуму учасники  розглянуть наступні теми – Фонд енергоефективності України – можливості для ОМС,  робота ОСББ в Рівному як елемент сталого розвитку громади. По обіді учасники ознайомляться з впровадженням енергоефективних заходів безпосередньо, на вже реалізованих об’єктах.

Читайте також: