Рік історичних досягнень для спорту Рівненщини (ВІДЕО)

Водинадцяте на Рівненщині підбили підсумки спортивного року. Перемоги, трофеї та непересічні події - це все про спортивний 2021-ий. Хто увійшов в історію нашого краю, хто став гордістю України, а хто із року в рік доводить, що у своїй дисципліні не має рівних - далі у матеріалі. 

На щорічній церомонії "Герої спортивного року Рівненщини" зібрався весь спортивний бомонд області. Тут чемпіони, майстри спорту, тренери, посадовці та функціонери - кращі з кращих. Напередодні комісія із 18 людей таємним голосуванням визначила переможців у 13-ти категоріях. До уваги брались лише здобутки року, що минає. Вперше в історії номінації найкращими спортсменами стали відразу два олімпійця - Михайло Романчук та Олег Омельчук. У плавця Романчука олімпійське срібло та бронза, а Омельчук став третім із кульової стрільби на тих же ж Олімпійських іграх у Токіо. Це перші в історії Рівненщини медалі олімпійського ґатунку. Два номінанта і у категорії кращий тренер - це Петро Нагорний, наставник Романчука та Сергій Бондар коуч Омельчука. У номінації "Разом з олімпійцями" переміг Олег Жох. Після жахливої ДТП рукоборець повенувся у спорт та в дев'яте став Чемпіоном Світу. 

"Цього року було неочікувано, бо не знав чи відберуть мене. Але ж зателефонували і сказали, щоб прийшов за нагородою. Я буду старатися, щоб ви мене тут побачили. Зупинятися не маю бажання," - розповів Олег Жох.

Рівненський "Верес" вперше у своїй історії завоював золоті медалі Першої Ліги. Команда підвищилася у класі і представляє область в еліті українського футболу. Згідно таємного голосування саме "Верес" став найкращою командою року. У номінації "Чесна гра" переможець волейбольна команда "Регіна-МЕГУ". Вони вперше в історії пробилися у фінал чотирьох Кубка України, де стали бронзовими призерами. Чоловіча БК "Рівне" задовільнилася титулом "Народний вибір" та срібними медалями Вищої ліги, зупинившись за крок до золота. 

"Загалом непогано. Є до чого прагнути, є що виправляти. Я сподіваюся, що в цьому році ми таки здобудемо Чемпіонство з хлопцями. А завдання у дівчат, просто набиратися досвіду, тому що у нас омолодився склад. Їм треба набиратися досвіду, ставати кращими. Я думаю, що у нас буде велике майбутнє," - каже президент БК "Рівне" Сергій Ліщук.

Найкращою спортсменкою року стала фрістайлістка Анастасія Новосад. Спортсменка стала призеркою кубків світу з фрістайлу та виборола право виступати на Олімпійських зимових іграх, які відбудуться в лютому наступного року у Пекіні. У номінації сенсація року перемгі Олександр Гудима. Спортсмен вперше в історії України став чемпіоном Європи з маунтенбайку серед юніорів. Микола Синюк відзначений у номінації "Сильні духом". Він став Чемпіоном світу із параканое серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату. У номінації спортивна слава Рівненщини переміг Андрій Демчук, а кращим спортивним організатором року визнали Сергія Головню, який привіз Чемпіонат Європи серед юнаків до Рівного. 

"Я прийшов сьогодні не сам, а з вихованцем нашого клубу Романом Капустіним, який став віце-чемпіоном Європи зі спідвею серед юнаків. Це точно занли, що він отримає нагороду, тому що це перший раз в історії незалежної України. А те, що мене назвали організатором року. Напевне, це за всі роки, що ми старалися," - каже Сергій Головня.

Нагорода об'єктивність та компетентність дісталася нашому телеканалу iTV media group. Перемагаємо у цій номінації ми вдруге поспіль. Також на нагороджені відзначили людей, які по праву вважаються спортивною гордістю Рівненщини. Їх у нас чимало. І з кожним роком стає усе більше. 

Читайте також: