П`ятирічна дівчинка з Рівного може стати рекордсменкою - наймолодшою альпіністкою в Україні

Рівнянка Олександра Канкрова може стати наймолодшою альпіністкою України. Експертна Рада Національного Реєстру рекордів України готова визнати цей рекорд, щоправда для цього потрібно зібрати певну суму.

ITV media group вже розповідав про сміливу та відважну п'ятирічну Олександру Канкрову з Рівного підкорила одну з найвищих вершин Кавказу. Дівчинка разом із батьками восени минулого року піднялася на гору Лайлу, висотою у 4 тисячі метрів

Про такі тонкощі розповів тато наймолодшої альпіністки Ілля Канкров.

"Альпіністське сходження української команди у Грузії на гору Лайла (висотою 4009м) разом із моєю п’ятирічною донькою Олександра Канкрова, визнано достойним для реєстрації у Книзі рекордів України з номінацією «Наймолодша альпіністка України»," - зазначив чоловік.

Надалі планують підкорювати Книгу рекордів Гінеса, але спершу - національне визнання. 

Для завершення фіксації рекорду лишився останній, але важливий крок - фінансовий. Який вимагає 25000 грн (державний збір (19450грн) + робота службовців (біля 5000 грн)).

- Буду вдячний за допомогу у зборі цієї суми, бо у альпінізмі не прийнято зупинятися на пів дорозі. Якщо вдасться зібрати кошти до 5го лютого то вручення сертифікату стане ще одним подарунком на її День народження, - написав Ілля Канкров."

Карта Приватбанку:

4149 6293 5132 0833 - Канкров Ілля

 

Читайте також: