Проблеми Рівненщини обговорять на Українському муніципальному форумі

Фото з архіву

XVІ Український муніципальний форум, який організовує Асоціація міст України, пройде 27-29 липня 2021 року в Одесі. Там зберуться прихильники муніципального руху для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування.

"Рівненська делегація у складі 24 осіб вже збирається на Форум. Наші представники завжди є активними учасниками Форуму, вони готують свої проблемні питання і виносять їх на обговорення на Всеукраїнський рівень. Кожень день які цьогоріч підготувала АМУ – будуть цікавими усім представникам органам місцевого самоврядування," - розповідає виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук.

Український муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, децентралізації, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, енергозбереження та реформування ЖКГ тощо.

Учасниками XVІ Форуму стануть голови громад, депутати місцевих рад, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед закордонних гостей АМУ - Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, а також представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування з інших країн, міжнародні експерти.

Читайте також: