Понад 2,6 мільярди гривень податків сплатили з легальних доходів жителів Рівненщини

За фінансовим розподілом 1,96 мільярда гривень ПДФО надійшло у розпорядження місцевих громад області. Ще 668 мільйонів гривень працюючі жителів краю спрямували до державного бюджету.

Керівник фіскальної служби області Дмитро Зайцев підкреслив, що податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та є стабільним джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів.

Найбільші суми від сплати ПДФО отримали громади м. Рівне - 693,9 млн. грн., м. Вараш – 259,3 млн. грн., Рівненський район – 149,9 млн. грн., та Сарненський район 125,7 мільйона гривень.

«Заходи фіскальної служби щодо детінізації економіки, руйнування тіньових схем, створення легального ринку зайнятості,  створюють бюджетні резерви, які сприяють розвитку територіальних громад Рівненщини. Нагадую, що кошти, які сплачуються до місцевих бюджетів, в тому числі з офіційних зарплат місцевих мешканців, а також від підприємницької діяльності, йдуть на розвиток міст та сіл області. Тому легалізація праці, офіційна підприємницька діяльність є дуже важливими чинниками для збільшення надходжень, а відповідно і соціально-економічного розвитку громад» - зазначає Дмитро Зайцев.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також: