"Погрожують спалити будинок": коронавірус у Зорю "привезли" з Почаївської лаври

Коронавірус у Зорю Рівненського району привезли із Почаївської лаври, не зважаючи на велику кількість хворих, у місцевому храмі УПЦ МП й досі правлять велелюдні богослужіння. Про це журналістам видання Район.Медицина повідомили місцеві жителі. Місцеві жителі розповідають, що хор тутешнього храму УПЦ МП нещодавно їздив до Почаївської лаври. Не задовго по тому, у селі стали фіксувати випадки коронавірусної хвороби. Нині Соvid-19 підтвердили у майже 50 жителів села.

«У Зорі вірус рознесли під час церковних богослужінь. У всіх хористів МП підтвердили діагноз. Частина з них у важкому стані лікується в Рівному. У селі усі пересварилися, погрожують розправою», – кажуть у селі.
Коментуючи ситуацію, зорянці бояться називати себе. Аргументують: за розголос погрожують спалити будинок. Попри карантин, за словами жителів, у храмі не припинили богослужінь. Навпаки, місцевий священник закликає людей приходити на службу. Зазначать, що в приватних розмовах із журналістами щонайменше четверо мешканців Зорі, розповіли, що коронавірус у селі поширився від парафіян Свято-Михайлівського храму УПЦ МП. Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час одного зі щоденних брифінгів повідомив, що джерел інфікування у Зорі було декілька. Проте представники влади не можуть називати персональні дані конкретних людей, які були так званими «нульовими» пацієнтами в селі.
«Те, що відбулося, звичайно, є наслідками недотримання карантинних умов. У тому числі й під час святкування Великодня, особливо при здійсненні богослужінь у храмах», – сказав Ігор Тимошенко.
 

Читайте також: