Олімпійцям Омельчуку та Романчуку хочуть присвоїти звання почесних громадян Рівного

Рівненським призерам Олімпійських ігор у Токіо Михайлу Романчуку та Олегу Омельчуку хочуть присвоїти звання почесного громадянина м. Рівне. Проект рішення вже опублікований на сайті Рівненської міської ради. 

Ініціатором такого рішення є секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. 

Крім того пропонується вручити відзнаку «За заслуги перед містом» I ступеня тренерам олімпійців Сергію Бондарю та Петру Нагорному. 

- Так, це є наші герої. Тим більше, що вони завоювали медалі. Як відомо, Михайло Романчук завоював дві медалі, Олег Омельчук - одну. Я думаю, що це дуже важливо, і депутати мене підтримають. 

Це питання буде розглядатись на найближчій сесії. тим більше, що вже сьогодні була комісія. Депутати проголосували одноголосно. Ми будемо готувати проект рішення. А вже в залі будемо голосувати за це питання. Тобто хочемо до Дня міста ці всі нагороди віддати нашим спортсменам, - сказав Віктор Шакирзян. 

Нагадаємо, Олег Омельчук завоював бронзову медаль на Іграх в Токіо у мікс-парі з Оленою Костевич у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м. А Михайло Романчук став бронзовим призером на дистанції 800 метрів вільним стилем, перед цим встановивши олімпійський рекорд. А на дистанції 1500 метрів вільним стилем плавець приніс Україні перше срібло на Олімпіаді. 

Читайте також: «Рівнеазот» більше не сплачуватиме податків до бюджету Рівного 

 

Читайте також: