Обмеження для невакцинованих: коли нові правила почнуть діяти на Рівненщині (ВІДЕО)

Привілеї вакцинованим та обмеження тим, хто не щепився. В Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили, як будуть діяти нові правила карантину. Стосуватимуться зміни сертифікатів про вакцинацію та загальнонаціонального локдауну. Як вакцинація впливатиме на карантинні зони - далі у сюжеті.

Обмеження у карантинних зонах - змінюються. Відтепер на них буде впливати рівень вакцинації проти ковід 19. Зокрема, у жовтій зоні бізнесу, навчальним закладам та культурним установам дозволили працювати за деяких умов.

В жовтій зоні все може працювати, за умов, що колектив провакцинований щонайменше першою дозою. І відвідувачі провакциновані щонайменше першою дозою. Це нормальні умови для того, аби не блокувати економіку, щоб не закривати школи-садочки. Не переривати навчальний процес, не зменшувати наш ВВП, не зменшувати надходження у бюджет, - Денис Шмигаль прем’єр-міністр України

Для того, аби ідентифікувати вакцинованих осіб - зміниться вигляд сертифікату про щеплення. Його офіційно розділили на два типи. В електронному додатку "Дія" з'являться кольорові позначки. Жовта, якщо людина щепилась однією дозою, та зелена, якщо пройшла повний курс.

Ухвалення у цій постанові передбачають більш вільне пересування людей, які матимуть зелені сертифікати та жовті сертифікати. Зелений сертифікат можна отримати на платформі Дія. Цифровий, тобто у смартфоні. Паперовий - ми можемо його вивантажити, роздрукувати, інструкція ще додасться, - Олена Гандзюк координаторка вакцинації в Рівненській області

У «червоній» зоні карантину змінюється частка вакцинованих для повноцінної роботи закладу - вона не повинна бути менш як 100%. Окрім того, нова постанова передбачає, при наявності сертифікату про вакцинацію не потрібно проходити самоізоляцію при в'їзді в Україну. Таким чином, каже прем'єр міністр Денис Шмигаль, Україні вдасться уникнути повного локдауну.

Чи потрібен нам локдаун - якщо всі вакцинуються свідомо та відповідально до цього підходять - не потрібно. Чи локдаун вплине на економіку? Вплине. Ми тільки набрали темп зростання, хороший темп і ми хочемо його зберегти, - Денис Шмигаль прем’єр-міністр України

До слова, у Рівному нині вакциновано 1515 працівників закладів освіти із 3586. Ще 460 отримали лише одну дозу. У лідерах - ЗОШ номер 1, там щепилось 94 відсотки колективу. Ці нововведення почнуть діяти із 20 вересня.

Читайте також: