«Нова пошта» запроваджує нові тарифи з 1 січня: що зміниться

Фото ілюстративне

Компанія «Нова пошта» з 1 січня 2022 року змінює тарифи: вартість буде розраховуватися в залежності від пунктів призначення за трьома новими тарифними зонами.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що буде введено три нові тарифні зони:

  • По місту та його передмістю.
     
  • Між містами України.
     
  • З/в селище міського типу або село.

При доставці у межах міста та його передмістя вводиться три тарифи за вагою посилок: маленька – до 2 кг, середня – до 10 кг і велика – до 30 кг.

Вартість посилок популярних габаритів зміниться: наприклад, посилки до 2 кг зараз коштують 45, а коштуватимуть 40 гривень. Посилки вагою до 30 кг коштують 100, а коштуватимуть 80 гривень. Причому в ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 гривень.

Також компанією вводиться нова послуга з доставки документів за 40 гривень. Ціна буде фіксованою на весь рік, а в її вартість вже включений картонний конверт.

З 1 січня 2022 року компанія змінює тарифікацію на доставку та забір посилок кур'єром з адреси. Тепер при замовленні послуг кур'єра не потрібно прив'язуватися до ваги. За будь-яку посилку до 30 кг буде фіксована вартість +30 гривень, а для відправлень понад 30 кг буде +90 грн за кожні 100 кг, і тарифікація йде вже як вантажу.

Також доставка кожної посилки в експрес-накладній з кількома місцями стане тарифікуватися по-новому. Буде оцінюватися кожна посилка за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою – за базовим тарифом, всі інші – за зниженим.

Ще «Нова пошта» продовжила акційний тариф на доставку в поштомати за 35 гривень, а також накладений платіж без комісії на перший квартал 2022 року. З 1 квітня вартість доставки в поштомат буде 45 гривень.

Компанія оголосила про зміну тарифу за доставку, коли покупці відразу після огляду у відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром. З 2022 року вартість складе 15 гривень. 

Нагадаэмо, у Рівному встановили поштомати у будинках.

Читайте також: