Ніяких змін: на рівненських перевізників не можуть знайти управу? (ВІДЕО)

3 Ціни на проїзд зросли, а якість надання послуг так і не покращилась. Рівняни масово скаржаться на недобросовісних водіїв, які передчасно з'їжджають з маршруту. З такою проблемою стикаються жителі усіх районів обласного центру. Скаржилися на це і раніше, втім упродовж кількох останніх днів кількість невдоволених значно зросла.

Дитина в мене ходить на заняття і закінчує без п'ятнадцяти дев'ять. З району політона доїхати до пивзаводу вже нічим, тобто ми 45 хвилин ідемо пішки.

Такі ситуації для рівнян не виняток з правил, а буденність. Адже транспортну галузь міста можна описати однією фразою: ціна росте - а сервіс погіршується. Про те що маршрутки на кілька годин раніше зходять з рейсів чиновники добре знають. Втім за багато років жодному керівнику профільного управління цю проблему ліквідувати не вдалося.

Да, те що раніше з'їжджають, те що недопрацьовують знаємо ми про це, і розглядаємо. Ну є питання, але дуже багато питань заключаються в тому, що є нехватка водіїв. Не можуть виконати режим роботи. Для того щоб маршрутка працювала чітко і по графіку потрібно як мінімум два водія щоб було. Їх на сьогоднішній день, вибачте немає, - начальник управління транспорту та зв'язку Рівного Василь Сливка.

Єдина зміна, що постійно відбувається сфері перевезень - збільшення вартості проїзду. Цьогоріч тариф сягнув 12-ти гривень у маршрутках та 8-ми гривень у тролейбусах. Після таких нововведень, рівняни уже не готові закривати очі на усі прогалини в сфері транспорту, а зокрема й на те, що водії часто-густо порушують графік руху. Тож у соцмережах почали масово з'являтися дописи та коментарі з наріканнями та питаннями до міської влади.

Неділя. 21:09 .центр міста. Маршруток- 0. Питання: навіщо ті перевізники?

П'ятниця, 19.30 Північний р-н, та ж сама ситуація.

Стояла в 20.00 в районі Ювілейного,глухо.

А, як вам так, що в неділю вже 17:00, а 47 вже не їде.... люди в Тинному що не живуть, чи всі мають особистий транспорт як мер?

Нагадаємо, після призначення нового керівника управління транспорту та зв'язку, перевізникам дали 10 днів на вирішення основних проблем галузі. Погрожували підприємцям навіть розірванням договорів. Та очевидно, що розв'язати їх не вдалося й досі. Водночас, у профільному управлінні запевняють, що ситуацію тримають під контролем та щодня проводять аналіз руху маршруток. У разі виявлення порушень, проводять бесіди із перевізниками.

Визиваємо перевізника, і з ним розбираємось: чому і як, що трапилось, чому з'їхали раніше і так далі... Перевізник, який має певні зауваження до наступного конкурсу допускатися не буде - це однозначно!, - начальник управління транспорту та зв'язку Рівного Василь Сливка.

От тільки такі дії управлінців до покращень у галузі перевезень зовсім не приводить. Скоріше навпаки - ситуація може тільки погіршитись. Адже якщо розривати договори з усіма перевізниками, на роботу яких нарікають, незабаром у Рівному взагалі може не залишиться маршрутних таксі. Та от поки, розірвання угод на транспортні послуги - це одиночні випадки а не спосіб покращити транспортну сферу міста.

Читайте також: