Нажились на ремонті військового містечка: як працюють недобросовісні підрядники (ВІДЕО)

Встигли всюди. На Рівненщині виконавці робіт на будівництві "відмивали" гроші на ремонті. І найірше те, що історія відбулась на території військового містечка.

Паралельно із виконанням своїх обов'язків крали гроші в армії. Інцидент трапився ще два роки тому під час ремонту одного з об'єктів військового містечка на Рівненщині. Почалось з того, що посадовці квартирно-експлуатаційного відділу уклали договір з наближеними підприємцями.

Днями справа нарешті зрушила з місця: трьом її фігурантам повідомили про підозру. Серед них - працівники квартирно-експлуатаційного відділу та керівник підрядної організації. Учасникам злочинної групи інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах.

Правоохоронці встановили, що лише за одним із таких документів сума збитків становить майже пів мільйона гривень. Нині фахівці все ще встановлюють остаточну суму.

Натомість, як свідчить практика, така ситуація не вперше трапляється на території України. Будівництво є одним із процесів, на якому недобросовісні виконавці або ж високопосадовці "відмивають" гроші. До прикладу, в лютому цього року, посадовцям Міноборони повідомили про підозру у розкраданні 5 мільйонів гривень, виділених ще у 2017 році на будівництво казарм для військових Миколаївського гарнізону. Тим часом підозрюваним за скоєне розкрадання на Рівненщині може загрожувати покарання у виді конфіскації майна та позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте також: