На Рівненщині за фактом грубого порушення службової дисципліни поліцейським проводиться службова перевірка

Під час проведення першопочаткової перевірки встановлено, що вчора, 24 червня, 27-річний старший сержант поліції одного з територіальних підрозділів ГУНП в Рівненській області самовільно залишив місце несення служби, на яку повернувся у стані алкогольного сп’яніння без спецзасобів і табельної зброї та вчинив конфлікт із колегою, чим допустив грубе порушення дисципліни.

Працівники інспекції із особового складу поліції області проводять службову перевірку. Для прийняття процесуального рішення за цим фактом поінформовано Державне бюро розслідувань.

До зазначеного поліцейського чотири рази застосовувалися дисциплінарні стягнення, в тому числі — звільнення із органів поліції у 2017 році, однак суд поновив його на службі. Тоді у 2018 році атестаційна комісія ГУНП в Рівненській області прийняла рішення про звільнення його із лав поліції через службову невідповідність, яке він оскаржив. Місяць тому, 27 травня 2019 року суд поновив його на посаді поліцейського сектору реагування патрульної поліції.

Нагадаємо, що питання поведінки поліцейських на службі та поза нею перебуває на особливому контролі у керівництва поліції. Очільникам територіальних і структурних підрозділів ГУНП в Рівненській області постійно наголошується на здійсненні належного контролю за особовим складом і неухильному дотриманні підлеглими дисципліни.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: