На Рівненщині продовжують створювати ОТГ

«Раніше процес формування Семидубської ОТГ був заблокований через відмову Майданської сільради приймати остаточне рішення. Після консультацій із експертами ЦРМС ці процеси вдалося повернути в правове поле і ОТГ було створено у меншому форматі, ніж передбачено перспективним планом», - пояснив радник з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп.

Також три територіальні громади Костопільського району розпочали процес об’єднання в одну - Головинську ОТГ. До неї увійдуть Злазненська та Звіздівська сільські громади.

Як зазначив радник з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп, за діючим перспективним планом ці громади мали б увійти до складу Деражненської ОТГ, яка була утворена ще у 2016 році.

«За цей час сусіди так і не змогли домовитись між собою про приєднання до ОТГ. Тому, користуючись принципом добровільності, три громади вирішили спробувати інший формат об’єднання. Наприкінці травня розпорядженням Головинського сільського голови було утворено спільну робочу групу з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Протягом червня в селах відбувались громадські обговорення, а їх завершенням стали сесії трьох сільрад, які схвалили проекти рішень про об’єднання», - розповів він.


Читайте також: