На стадії очікування: коли зроблять дорогу до Білого озера?

У соціальній мережі інстаграм користувачі зафільмували дорогу, до так званої туристичної перлини Рівненської області - Білого озера. Озеро знаходиться за 150 кілометрів від Рівного. І на дорогу до нього, постійно нарікають водії. Ми вирішили запитати у речника Служби автомобільних доріг області Дмитра Леонтіюка, на якому стадії будівництво шляху. [embed]https://www.instagram.com/tv/CCSrpcHApfU/?utm_source=ig_embed[/embed] Загальна протяжність дороги "Зарічне-Борове-Стара Рафалівка-Полиці" понад 81 кілометр. Ділянка ж, на яку найбільше скаржаться керманичі (до повороту на Біле озеро) близько 47 кілометрів.

"Минулого року було проведено ямковий ремонт на ділянці м-о7, до села Більська Воля. В тому числі на ділянці "Собіщиці-Більська Воля" - великими ремонтними картами (по 200+ метрів повністю перестелений асфальт", - зазначає Дмитро Леонтіюк.
Нині ж, триває тендер на проведення поверхневої обробки на цій дорозі. Очікувана вартість - 17 мільйонів гривень.
"САД спільно з ОДА шукають можливості і кошти для розробки проєктно-кошторисної документації для більш серйозного ремонту на одній із найпроблемніших ділянок (Більська Воля - Рудка) протяжністю приблизно 7 км. Там потрібно повністю відновлювати основу дороги перед тим, як класти асфальт. Орієнтовна прогнозована вартість робіт на цій ділянці 70-100 мільйонів гривень", - говорить речник САД у Рівненській області.
До слова, ділянки цієї ж дороги (в більшості це Зарічненський район) взагалі не мають асфальту: 36,4 кілометри бруківки і 3,3 кілометри білощебеневої дороги. Ця ділянка розташована за Білим озером, якщо їхати з М-07. Зазначимо, карантинні обмеження - ніяк не вплинув на кількість відпочиваючих. Попри заборону, люди їдуть до озера.

Читайте також: