На Рівненщині відкрили ще один інклюзивно-ресурсний центр

«Сьогодні відкривається 20-ий інклюзивно-ресурсний центр на Рівненщині. Інклюзія змінює нас усіх, роблячи добрішими, гуманнішими, іншими. Хочеться, щоб про інклюзію говорили не соромлячись, говорили з повагою та довірою», – зазначив обласний очільник освіти Григорій Таргонський.

Усі 6 кабінетів центру обладнані меблями, комп’ютерною технікою, мультимедійним обладнанням, дидактичними матеріалами, сухим басейном, пісочницею.

«Пройшло 1,5 роки з тієї пори як ми підписали меморандум з облдержадміністрацією щодо впровадження інклюзії в районі. Запевняю, що ніхто і не сумнівався, не вагався у доцільності такої освіти. Всі дивилися уперед, бо чітко розуміли, що інклюзія – надважлива справа», – розповів голова Корецької райдержадміністрації Сергій Черній.

У ІРЦ допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами директор, психолог, вчитель-логопед. Завданнями центру також будуть: проведення комплексної оцінки та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Читайте також: