На Рівненщині від бурштинових аукціонів до державного бюджету було залучено понад 100 мільйонів гривень

На Рівненщині відбулися одразу шість бурштинових аукціонів. У результаті до державного бюджету було залучено понад 12 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, ділянки площею до 10 га кожна розташовані поблизу села Селище в урочищі Гальбин Сарненського району. В онлайн торгах прийняли участь по 4 учасники в кожному.

«Початкова ціна ділянок зросла від 3,3 до 12,3 разів. Переможцем перших чотирьох аукціонів визнано ТОВ «ГРЕЙТ СГ ЮКРЕЙН», інших двох – ТОВ «АМБЕРЛАЙТ». Це вже 38 «бурштинові» аукціони в області за два останніх роки. Сумарно до держбюджету надійшло понад 100 млн грн. Це додаткові кошти для держави і в подальшому наповнення місцевих бюджетів та нові робочі місця», - зазначив Віталій Коваль.

Добувати «сонячний камінь» легально дозволяє закон про бурштин, ініційований Президентом України Володимиром Зеленським.

Спеціальні дозволи надають право переможцям аукціонів проводити геологічне вивчення, в т.ч. дослідно-промислову розробку та подальше видобуванням бурштину на зазначених ділянках.

Читайте також: