На Рівненщині вдвічі зменшиться вартість гречки

Фото ілюстративне

Із надходженням зерна нового врожаю на Рівненщині знижуватиметься ціна на гречку. Зокрема, вже за півтора місяці кілограм крупи може коштувати близько 45 гривень.

Про це розповів в ефірі програми "PRO Політику" на ITV media group народний депутат України, член аграрного Комітету Верховної Ради України Дмитро Соломчук.

"Для внутрішнього ринку цієї продукції буде достатньо, тому що ми завжди вирощували з великим запасом. У 5-6 разів більше, ніж самі споживали. Якщо взяти по гречці, то колись ми її навіть імпортували, тому що нам було недостатньо. Це складна культура, аграрії не хотіли сіяти, вона була не дуже прибуткова. В цьому році, коли закликали збільшити гектари посівів, то набагато більше посіяли", - зазначив Дмитро Соломчук.

За його словами, цьогоріч гречки зберуть на 30 тисяч тон більше, ніж споживають українці.

"Останні два тижні гречка падає в ціні. Три тижні тому у фермерів гречку купували по 45 грн/кг, а сьогодні максимальна ціна – 20 грн. В магазинах вже ціна спадає. Але зрозуміло, що якщо магазини закупили по вищій ціні, то вони в мінус не можуть реалізовувати. Зараз старі залишки реалізуються і ціна через 1,5 місяці в магазинах буде не більше 45 грн за кілограм", - зауважив член аграрного Комітету Верховної Ради України

 

Читайте також: