На Рівненщині шість лікарень надаватимуть допомогу пацієнтам з COVID-19

Фото ілюстративне

Національна служба здоров'я України розпочинає контрактування закладів за програмою медичних гарантій, які лікуватимуть пацієнтів із коронавірусною хворобою. Мова йде про укладання договорів за новим пакетом «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях».

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Отримати контракт за цим пакетом можуть лікарні, які попередньо були визначені обласними державними адміністраціями в розрахунку один заклад на 200 тисяч населення. 

Програма медичних гарантій передбачає, що кожен такий заклад щомісяця отримуватиме оплату по глобальній ставці у розмірі 1 053 510 гривень. Загалом у 2022 році на даний пакет медичних послуг передбачено 2,5 мільярда гривень.  

Нагадаємо, що у 2022 році НСЗУ оплачуватиме медзакладам лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою за двома пакетами:

  • готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

У Рівненській області до переліку потрапили шість медичних закладів. А саме Дубенська міська лікарня, Дубровицька центральна районна лікарня, Рівненська обласна клінічна лікарня, Костопільська центральна районна лікарня, Рівненська обласна дитяча лікарня та Рівненська центральна міська лікарня.

Читайте також: