На Рівненщині працює менше половини пунктів щеплень - Ляшко

В Україні працює лише 40 ; створених пунктів щеплень проти коронавірусу. Зокрема станом на 20 липня на Рівненщині працювало 47 пунктів зі 122. Таку інформацію подав глава МОЗ Віктор Ляшко. 

Як заявив на сьогоднішньому брифінгу директор департаменту охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, на сьогодні на Рівненщині працює 92 пункти щеплень зі 122. 

Також очільник відомства додав, що люди скаржаться на те, що їм відмовляють у вакцинації, проте на регіональних та місцевих складах зараз перебуває 3 435 103 доз антиковідних вакцин. З яких 961 142 доз це вакцина CoronaVac, температурний режим зберігання якої дозволяє її легко транспортувати, зберігати та використовувати у найвіддаленіших точках. 

- Усе це означає, що не всі люди, які хочуть вакцинуватися від COVID-19, можуть отримати щеплення. В першу чергу це удар по літніх людях та людях, яким супутні хвороби не дають можливості доїхати до найближчого центру масової вакцинації та отримати щеплення, тоді як саме ці люди і є групою ризику.

Очільник МОЗ закликав регіональних керівників департаментів охорони здоров’я організувати розвезення вакцин зі складів у кожен визначений пункт щеплення та забезпечити їхню роботу.

Також звернувся до українців: якщо найближчий пункт щеплення не працює або вам відмовляють у щепленні через відсутність вакцин, телефонуйте до місцевих департаментів охорони здоров’я чи в контакт-центр (0 800 60 20 19).

Читайте також: У драмтеатрі Рівного робитимуть щеплення від COVID-19

Читайте також: