На Рівненщині назвали найкращих спортсменів 2021 року

За підсумками сезону 2021 року таємним голосуванням на Рівненщині визначили кращих спортсменів, тренерів та команди.

Урочисту церемонію «Герої спортивного року Рівненщини» проводять одинадцятий рік поспіль. Його організатори – відділення Національного олімпійського комітету України в області та Рівненська ОДА.

Він додав, що цьогоріч завдяки президентській програмі «Велике будівництво», відкрито басейн в Дубно та спорткомплекс в Здолбунові. Завершується будівництво басейну і в Костополі. 

2022 рік буде роком спортивної інфраструктури. Крім продовження реконструкції стадіону «Аванград» та спорткомплексу на Макарова, в президентській програмі «Велике будівництво» передбачений окремий напрям щодо спортивних об’єктів в ДЮСШ. В 4 громадах області: Березне, Костопіль, Рівне та Дубно планують реконстрюювати і спорудити 8 закладів. 

Так, в номінації «Найкращий спортсмен року» відзначено двох спортсменів – Михайла Романчука та Олега Омельчука. І саме вони вперше в історії Рівненської області вибороли олімпійські медалі. Михайло Романчук – срібло і бронзу. Олег Омельчук – бронзу.

«Найкращою спортсменкою року» стала Анастасія Новосад – призерка кубків світу з фрістайлу, учасниця ХХІV Олімпійських зимових ігор, які відбудуться в лютому наступного року у Пекіні.

«Кращими тренерами року» визнано двох тренерів наших олімпійських призерів. А саме: Петра Нагорного та Сергія Бондаря.

Більшістю голосів переможцем в номінації «Найкраща команда року» став народний клуб «Верес-Рівне».

«Сенсацією року» визнано Олександра Гудиму – чемпіона Європи з маунтенбайку серед юніорів. Причому це досягнення в цьому виді спорту відбулося вперше в історії України.

В номінації «Найкращий спортивний організатор» перевагу віддали Сергію Головні – голові правління громадської організації «Клуб вболівальників Рівненського спідвею», організатору чемпіонату Європи зі спідвею серед юнаків, а також багатьох інших міжнародних змагань зі спідвею.

У номінації «Сильні духом» кращим визнано Миколу Синюка – Заслуженого майстра спорту України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Переможцем у номінації «Спортивна слава Рівненщини» визнано Андрія Демчука – учасника Олімпійських ігор 2000 року у м. Сіднеї (Австралія).

У номінації «Разом із олімпійцями» визнано спортсмена, який після трирічної перерви, повернувся в спорт та за два місяці виборов звання чемпіона Європи та чемпіона світу з армспорту. Це Олег Жох.

Громадська спілка «Баскетбольний клуб «Рівне» стала переможцем номінації «Народний вибір»

У номінації «Чесна гра» визнано жіночий волейбольний клуб «Регіна – МЕГУ».

Телекомпанію ITV Media Group відзначено у номінації «Об’єктивність та компетентність».

«Кращим спортсменом області з паралімпійських видів спорту» визнано Заслуженого майстра спорту України з дзюдо Олександра Назаренка – бронзового призера XVI літніх Паралімпійських ігор, дворазового переможця кубків світу в містах Анталія (Туреччина) та Баку (Азербайджан), чемпіона України.

В номінації «Кращий спортсмен Рівненської області з дефлімпійських видів спорту» визнано Катерину Шепелюк – Заслуженого майстра спорту України з дзюдо, чемпіонку світу в особистих змаганнях серед жінок, чемпіонку світу у командних змаганнях, чемпіонку України.

«Паралімпійською надією Рівненщини» стала майстер спорту України з пауерліфтингу Дар’я Кобилинська – чемпіонка світу серед юніорок, чемпіонка України серед жінок та серед юніорок. Дар’я встановила 3 юніорські рекорди України.

У номінації «Кращий тренер Рівненської області з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту» визнано Заслуженого тренера України з дзюдо Михайла Романкевича, У цьому році його вихованці вибороли 1 срібну та 3 бронзових медалі на XVI літніх Паралімпійських іграх, 14 медалей на кубках світу. Михайло Якович є головним тренером Національної збірної команди України з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору.

У номінації «Кращий тренер Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю, що не входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор» визнано Заслуженого тренера України з пауерліфтингу Вадима Полюховича. У 2021 році його вихованці вибороли 14 медалей на чемпіонаті світу, 14 медалей на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу та встановили 6 рекордів світу та 8 рекордів України.

Також під час урочистостей відзначено кращих спортсменів і тренерів з олімпійських неолімпійських видів спорту а також меценатів галузі.

Читайте також: