На енергоблоках Рівненської АЕС проводяться пускові операції

Фото ілюстративне

Вчора, 23 листопада 2022 року, сталася сумна подія в історії української атомної енергетики. Внаслідок зниження частоти в енергосистемі через пошкодження енергетичної інфраструктури відбулось спрацювання аварійного захисту на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС. Усі енергоблоки цих станцій були автоматично відключені від електромережі.

Про це повідомляє "Енергоатом".

Тимчасово окупована Запорізька АЕС, яка не працює з вересня цього року, перейшла в режим повного блекауту із запуском всіх дизель-генераторів. Таким чином, уперше за 40-річну історію української атомної енергетики всі енергоблоки АЕС були відключені.

Сьогодні зранку, 24 листопада, Запорізька АЕС отримала живлення власних потреб від енергосистеми України. Всі дизель-генератори відключені та переведені в режим чергування.

На енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС проводяться пускові операції. Протягом дня за готовності енергосистеми блоки цих станцій будуть підключені до електромережі, постачання електроенергії для потреб наших громадян та економіки країни буде поновлено. 

Читайте також: