Мешканці села на Рівненщині обурені через "свавілля" газовиків (ВІДЕО)

Приїхали без попередження та відрізали газові труби. Мешканців Садових ділянок обурило свавілля газовиків, які без попередження позбавили людей можливості підвести газ до своїх будинків. Відтак, за повторну газифікацію їм доведеться сплатити чималі кошти. За словами людей, про такі дії їх ніхто не попереджав. 

Так мешканці Садових ділянок описують роботу працівників "Рівнегазу". Днями ті приїхали до житлового масиву та почали відрізати газові труби, які тутешні мешканці прокладали за власні кошти. Марія Тарасюк наглядає за сусідським будинком. Розповідає, що напередодні вихідних побачила бригаду робітників, які проводили земляні роботи поруч з її сусідами.

Виявилося, що про такі роботи жителів масиву ніхто не попередив. Відтак, обурені власники будинків перекрили газовикам дорогу та викликали поліцію. Як згодом виявилось, труби почали відрізати біля тих будинків, які не користувалися газом упродовж десяти років.

Світлана Джус проживає на сусідній вулиці. Жінка розповідає — вона планувала підвести газ до будинку та навіть написала відповідну заяву до компанії. Та працівники цього не врахували і відрізали підведення прямісінько перед її будинком. Світлана припускає, що це зробили для того, аби люди переплачували за повторну газифікацію.
Представники "Рівнегазу" свої дії пояснили. Виявилось, що компанія мусила обслуговувати навіть ті труби, якими люди не користувалися впродовж 10 років. А це, за словами головного інженера — збитково для компанії.

Обурені такими поясненнями, мешканці масиву вимагають нових переговорів із "Рівнегазом". Дії газовиків вони вважають свавільними та незаконними й хочуть, аби ті повернули все до початкового стану.

Чи зможуть мешканці масиву досягти справедливості, стане відомо після переговорів із газовиками. Нині ж людям залишається сподіватись, що за повторну газифікацію їм не доведеться влетіти в копієчку.

Читайте також: