Мандрівник Дмитро Комаров зняв програму про "Тунель кохання" (ВІДЕО)

Дмитро Комаров показав найромантичніше місце не лише Рівненщини, а й усього світу - "Тунель кохання".

Так, у своїй програмі "Мандруй Україною" телеведучий-мандрівник розповів про те, що ніколи не побачите на фото туристів.

Відомо, що ще у липні Дмитро Комаров разом із дружиною відвідали це романтичне місце, повертаючись з Карпат.

До слова, існує декілька версій походження тунелю кохання, більшість з них досить романтичні, як от про парубка і дівчину з різних селищ – Клевані і Оржева. Молоді покохали один одного, але батьки дівчини не вірили у справжність і серйозність намірів хлопця. Щоб довести свою любов молодик, який працював інженером-проектувальником, запропонував своєму керівництву зробити залізничне сполучення довжиною 4км лісом між селищами. Це було доречно, тож керівництво погодилось, а корисний вчинок парубка вразив батьків коханої і вони дали згоду на одруження.

Більш схожа на правду прозаїчна версія створення тунелю. У часи СРСР спочатку була побудована залізниця для військових потреб, а з метою конспірації її замаскували висадженими деревами. З часом військові пішли, тунель втратив свою стратегічну функцію і почав заростати. Згодом у Оржеві з’явився деревообробний комбінат і рейками почав курсувати потяг з деревиною, збиваючи гілки і витесуючи форму арки тунелю. До речі, потяг можна побачити і зараз, він курсує тричі на день.

Незалежно від того, як саме Клеванський тунель кохання утворився, він привертає увагу, як туристичний об’єкт, не тільки в межах України, а і в усьому світі. Тут знімали драму японського режисера “Клевань: тунель кохання”, рекламу японського бренду Fujifilm, тощо. Особливо обожнюють відвідувати тунель закохані пари. Молоді люди вірять, що поцілунок в тунелі кохання скріпить їхню любов на все життя, а бажання, загадані стоячи на рейках і тримаючись за руки, неодмінно стануть дійсністю.

 

Читайте також: