Лишили людей напризволяще: у Рівному скасували маршрутку (ВІДЕО)

Забутий владою район. Скасували маршрутку і лишили тисячі людей на призволяще. Поблизу провулку Робітничий у Рівному зосереджено понад пів сотні підприємств. Туди щодня дістається чимало містян, однак для початку вони мають подолати кілометр бездоріжжя і обійти усіх агресивних собак.

Просто пан Третяк сюдою не ходить, йому не страшно, знаєте. А тут більше 50 фірм, людей дуже багато. Він каже, що 65 маршрутка йому не рентабельна. Тут завжди повна маршрутка, 65 їдуть дуже багато людей, - рівнянка Надія.

Користувалася щодня 65 маршрутом і Людмила, аж доки його не скасували. А тепер дорога із вулиці Волинської Дивізії до Млинівської - займає щонайменше годину і ще 15 хвилин пішої прогулянки.

Он була зупиночка, він сюди приїжджав, розвертався, дуже хороший рейс був. Не знаю, нащо його зняли. Він сполучував Північний, їхав через центр, Ювілейне об'їжджав, забирав людей, - рівнянка Людмила.

Аби вибратися із окраїни Рівного, потрібно дістатися до найближчої зупинки громадського транспорту, яка знаходиться на вулиці Млинівська. А йти туди доводиться просто посеред проїжджої частини, бо ж замість тротуару - суцільне болото.

У мокру, сиру погоду там взагалі неможливо йти. Ми йдемо по проїжджій частині. Світло не світиться. Ідеш на зустріч машинам, - рівнянка Лариса.

А все-таки тут такий район, що іти дуже важко, і не зручно, у зв'язку з тим, що тут дуже темно, і не завжди є тротуар, там болото і так далі, - рівнянка Леся.

Болото замість тротуару - це ще квіточки. Вдовж всього провулку розгулюють агресивні собаки, які кидаються не тільки на транспорт, а ще й на людей. Якщо до зупинки вдалося дістатися і вціліти, це вже перемога, стверджують рівняни, які працюють у промисловому районі. Однак на цьому пригоди не закінчуються, адже інколи доводиться годинами чекати громадський транспорт. Зокрема 35 маршрутку, яка й курсує через Млинівську.

Маршрутки немає вже до пів години, немає. Рідко ходять. Я тепер взагалі не знаю як вони ходять. Я два дні її чекав, не дочекався. На інший сідав. 35 - тільки один маршрут, який сюдою зараз їде по місту. Тому дискомфорт великий, по-перше якщо ходять, то рідко дуже, і ми не знаємо як, - рівнянин Володимир.

Зізнаються у тому, що є проблеми з 35 маршрутом і самі водії. Про інтервал у 8 хвилин між транспортом навіть не мріють. А все тому що бракує
керманичів.

Подивіться в дозорі, сьогодні із 14 маршруток 8 чи 9 їздить. Чому так стається? Немає водіїв, ніхто не хоче їздити. Погані умови, в нас позакручували, таке поробили, - водій маршрутки №35 Володимир.

В управлінні транспорту кажуть, із маршрутками у місті є проблеми. А 65-а була і взагалі не рентабельною. До того ж немала низки дозволів на рух. Тому її скасували ще у грудні. Проте зараз готують альтернативний варіант. Планують продовжити 45 маршрут. Однак є одне але.

Вперлись в те, що потрібно мати погодження для того, щоб узгодити схему маршруту із Львівською залізницею. Зараз маємо певні домовленості. Очікуємо в найближчий час провести спільне засідання міста і Львівської залізниці щоб отримати цей дозвіл, - начальник управління транспорту Рівного Василь Сливка.

 Як з'ясувалося, усі роки 65 маршрутка без дозволу Львівської залізниці перетинала колії, які знаходяться по провулку Робітничий.

Той світлофор, що стоїть, на переїзді, він впринципі працюючий. І сам переїзд він майже не використовується. Тобто в ньому, як такої потреби немає. Але є певні умови і ми маємо їх виконувати, - начальник управління транспорту Рівного Василь Сливка.

А доки управління транспорту домовлятиметься про отримання дозволу на рух громадського транспорту, рівнянам доведеться і далі ризикувати власним життям. Адже чи вийде не втрапити в халепу на зруйнованому тротуарі - невідомо. Як зазначили в департаменті інфраструктури та благоустрою, долю цієї ділянки визначатимуть найближчим часом. У кращому разі відбудеться капітальний ремонт тротуару по усій протяжності вулиці, проте усе залежатиме від того, чи підтримають депутати цей проект. А ось у гіршому, відремонтують лише найпроблемнішу ділянку. Однак коли на провулку настане "свято" достеменно не відомо. Адже обіцяти не значить виконати. Д

Читайте також: