Лікарі врятували жінку, якій стало зле в торговому центрі у Рівному

25 листопада медикам надійшов виклик про те, що у Рівному в одному з торгових центрів стало зле жінці.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської екстренки.

Бригада «швидкої» оглянула пацієнтку 1976 року народження. Вона скаржилася на головну біль, слабкість та блювоту. Пацієнтка була загальмована, артеріальний тиск підвищений. Попередній діагноз: розрив аневризми судин головного мозку, підозра на гостре порушення мозкового кровообігу. Медики негайно надали необхідну лікарську допомогу відповідно до протоколу і транспортували пацієнтку у стані середньої важкості до Рівненської ЦМЛ.

Після проведення огляду пацієнтки та нейровізуалізації у нейрохірургічному відділені Рівненської центральної міської лікарні було виявлено аневризму передньої сполучної артерії головного мозку.

«Це стан при якому лімітований час медичної допомоги. Стан, який несе загрозу для життя людини. Дуже велике значення має оперативність, а саме час від самого моменту захворювання до моменту оперативного втручання. Перша доба - надважлива. Враховуючи, що поки в Рівному нема таких можливостей, потрібно було негайно транспортувати пацієнтку до Києва в Інститут нейрохірургії імені А.П.Ромоданова», - розповів лікар-анестезіолог нейрохірургічного відділення Рівненської ЦМЛ Андрій Русак.

Адміністрація Рівненського Обласного Центру ЕМД та МК для евакуації до столичного медичного закладу спершу вирішила задіяти гелікоптер МВС України (який базується у колег зі Львова), проте це було ризиковано для життя пацієнтки (політ та вібрація могли погіршити стан хворої). Відтак, прийнято рішення транспортувати її спеціалізованим автомобілем відділу виїзної консультативної допомоги Обласного Центру ЕМД та МК. Займалася організацією та формуванням бригади - старший фельдшер, диспетчер ВКД Руслана Макарицька.

25 листопада о 14:40 пацієнтку у важкому стані забрали з Рівненської ЦМЛ та у супроводі лікаря-анестезіолога нейрохірургічного відділення Рівненської ЦМЛ Андрія Русак, анестезиста Ольги Шершун та водія «швидкої» Володимира Рибака транспортували в Київ.

Нині пацієнтка прооперована лікарями Інституту нейрохірургії імені А.П.Ромоданова. Жінка почувається значно краще. Її життю нічого не загрожує.

Читайте також: