Коли на Рівненщині послаблять карантин: пояснення ОДА

Відсьогодні Україна переходить до адаптивної моделі карантину. Тепер рішення про пом’якшення/посилення карантину ухвалюватимуть обласні комісії ТЕБ і НС за умови дотримання 3-х показників:

  1. Нових випадків Covid-19 має бути не більше 12 на 100 тисяч населення. Щоб досягнути цього показника, на Рівненщині щодоби має бути у середньому не більше 20-ти нових інфікувань. Разом з тим, вчора зафіксовано 39, а за середу – 66 нових випадків. Зважаючи на це, обласна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення про продовження карантину.
  2. Наповненість ліжкомісць в медзакладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19  - не більше 50%. Наразі в області заповненість ліжок в 5-ти лікарнях 1-ї хвилі (у Дубно, Рівному, Сарнах, Костополі, Рокитному) становить в межах 17-20%.
  3. Кількість тестувань щодоби має становити не менше 12 на 100 тис. населення. Цей показник область впевнено долає (36,9 на 100 тис.). Адже Рівненщина – у трійці областей із найбільшою кількістю ПЛР-досліджень. Зокрема, кожного дня  лабораторіями опрацьовується близько півтисячі зразків.
Тому, щоб перейти до наступного етапу послаблення карантину, на Рівненщині має бути зафіксовано зменшення випадків захворювання. Якщо впродовж останніх 7 днів на території Рівненщині буде не більше 138 інфікувань, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення. Тому закликаємо і надалі дотримуватися всіх протиепідемічних правил. Інформація щодо регіонів України, які, за даними МОЗ, на сьогодні готові/не готові до послаблень карантину 

пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також: