Колишній начальник міліції Рівненщини зрадив Україну та працює на ворогів: хто він (ФОТО)

П’ятьом колишнім міліціонерам оголошено про підозру у колабораційній діяльності. Серед них — колишній начальник громадської безпеки УМВС Рівненщини Олег Берест.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Полковника міліції Олега Береста у липні 2013 року призначили заступником начальника УМВС України в Рівненській області — начальником міліції громадської безпеки. Тоді міліцією Рівненщини керував генерал Василь Лазутко. 

У 2014 році члени Люстраційного комітету навіть розглядали кандидатуру Олега Береста на посаду начальника УМВС України у Рівненській області, але незабаром його звільнили. Тоді Берест повернувся на Донеччину. Полковник родом з міста Шахтарськ Донецької області. Як бойовик терористичної організації,  він потрапив у базу Миротворця.

Тепер за виправдовування дій Росії 57-річному полковнику міліції «дісталося» крісло ректора тамтешньої «академії внутрішніх справ імені Дзержинського».

Також у незаконно створеній "днр" 44-річний мешканець Донеччини - у минулому старший оперуповноважений управління по боротьбі зі злочинами, пов’язані з торгівлею людьми, - за "віддану службу ворогу" отримав посаду "заступника міністра  внутрішніх справ - начальника управління боротьби з організованою злочинністю", - повідомили у Нацполіції України.

Форму із символікою окупаційної влади одягнула і колишня оперуповноважена управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління МВС у Донецькій області. У «днр» жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та стала  виконувати обов’язки старшого оперуповноваженого «управлєнія борьби с організованой прєступностью».

Зрадила присязі й колишня начальниця кримінальної міліції у справах неповнолітніх Центрально-міського районного відділу Горлівського міського управління  міліції Донеччини.  35-річна фігурантка обійняла посаду у відділі у справах неповнолітніх «УАС МВД ДНР». 

Також серед зрадників - ексначальник відділку кримінальної міліції у справах неповнолітніх Донецького міського управління міліції. Він отримав аналогічну посаду у «народній міліції» та закликає до повалення конституційного ладу в Україні.

Список зрадників поповнив і колишній начальник громадської безпеки УМВС Рівненщини. За виправдовування  дій російської федерації 57-річному полковнику міліції «дісталося» крісло  ректора  тамтешньої «академії внутрішніх справ імені Дзержинського».

За співпрацю з ворогом фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: