Кисневий резервуар встановили в міській лікарні №2 Рівного (ВІДЕО)

Ще один кисневий резервуар призначений для порятунку хворих на COVID-19 встановили в Рівному. Нова киснева бочка з'явилась у Рівненській міській лікарні №2. Скільки коштів витратили на це з міського бюджету - у матеріалі Ангеліни Васькевич. 

3 мільйони 700 тисяч - саме таку суму виділили з міського бюджету на кисневий резервуар для Рівненської міської лікарні №2. За ці кошти встановили кисневу бочку та провели всі необхідні комунікації до приміщення лікарні. 

"Кисень стає визначальним в ефективності лікування, ми про це говоримо абсолютно свідомо і обґрунтовано. Тому що місто Рівне має один з найнижчих показників в Україні смертності і летальності від ковіду. Це було досягнуто саме завдяки наявності якісного кисневого обладнання і організації роботи на всіх рівнях," - каже заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

Таких бочок в Україні всього 6, одна з них тепер допоможе рятувати життя пацієнтам другої Рівненської міської лікарні. Гарантія на резервуар складає 25 років.

"Працюючи з ковідом з вересня 2020 року ми відчули, що таке балони кисневі, і що означає цей кисень для пацієнта. Неодноразово і субота, і неділя, і ніч ми тут знаходимось. А при цій бочці трохи буде спокійніше і менше буде і фізичних затрат, і моральних, і тиск стабільний, і пацієнти не будуть відчувати, що кисень в балонах зменшується," - каже головний лікар КНП "Міська лікарня №2" РМР Олександр Шегера.

Сучасне обладнання дозволить подавати кисень одночасно до 62 точок. Таким чином пацієнти будуть отримувати безперервний доступ до кисню протягом 10 днів. Нагадаємо, що раніше в центральній міській лікарні було встановлено 3 кисневі резервуари.

Читайте також: