Хто такий Алан Ауссі і з ким конкуруватиме у рівненському “Вересі”

Рівненський “Верес” найближчим часом повідомить про підписання ще одного гравця. 

Про це головний тренер рівнян Юрій Вірт повідомив в інтерв’ю телеканалу “Футбол 1/2/3”. Ним стане двадцятирічний захисник Алан Ауссі. Його права належать київському “Динамо”. До рівнян приєднається на правах оренди на 1,5 роки з можливим першочерговим правом викупу. 

Коуч рівнян давно говорив, що команді потрібна конкуренція у захисті. Наразі місце основних центральних оборонців заброньоване Романом Гончаренком та Романом Мірошником. Окрім них у “Вересі” є ще два центральних захисника. Двадцятичотирьохрічний Ігор Гук, який першу частину сезону провів у дублі та Дмитро Махнєв, який лише у двох кубкових матчах проти “Оболоні” та “Ворскли” виходив з перших хвилин. У Прем’єр-Лізі зі старту з’явився лише у матчі проти “Руха”, залишивши Романа Мірошника на лаві запасних, у трьох інших поєдинках - проти “Маріуполя”, “Чорноморця” та “Динамо”  - виходив на заміну.  

Якщо Ігор Гук й надалі продовжить допомагати “Вересу-U19”, то Алан Ауссі головний конкурент Дмитра Махнєва за ігрові хвилини. Також головний тренер розраховуватиме й на те, що маючи в обоймі ще двох центральних  захисників можна буде давати відпочити Гончаренку та Мірошнику. 

Хто такий Алан Ауссі? 

Алан Ауссі український футболіст сирійського походження - мама українка, а батько сирієць, який у 90-х приїхав навчатися в Україну на лікаря. Алан народився у Донецьку і є вихованцем тамтешнього “Шахтаря”. У структуру гірників потрапив у 7 років, а уже в 14 з’явилась інформація, що зацікавленість до молодого зихисника проявляла каталонська “Барселона” 

На батька виходили представники Барселони, але за деталі не знаю - треба запитувати у нього, - говорив в одному з інтерв’ю Алан Ауссі

У шістнадцятирічному віці зіграв останню гру за “Шахтар-U17”. Було це в квітні. Опісля грав лише за юнацьку збірну України. На одному із турнірів у Білорусі, де виступала національна команда, Алана помітили селекціонери Динамо та запропонували контракт. Його гравець підписав у лютому 2018. Тобто без клубу футболіст провів 9 місяців. 

“Той період був для мене дуже важким. Хочеться його якнайшвидше забути і ніколи не згадувати. Перш за все, вдячний батькам, друзям за те, що у важкий час були поруч і підтримували мене, - згадував Алан Ауссі уже в “Динамо”

У “Динамо” юний талант з основою провів кілька тренувань, але у заявку жодного разу не потрапляв. У столиці Алан грав за “Динамо-U17”, “Динамо-U19” та “Динамо-2”. Із дубля киян був відправлений в оренду в чеський “Слован”. Там грав за другу команду, в основу жодного разу не потрапив. 

Повернувшись з чеського чемпіонату, кияни відправили захисника у чемпіонат Білорусі, грати за “Торпедо-БелАЗ” із Жодіна. Там Алан за 1,5 роки взяв участь у шести матчах Кубку Білорусі, де відзначився забитим м’ячем,  двох кваліфікаційних поєдинках Ліги Конференцій проти Копенгагена та 20-ти матчах Вищої ліги Білорусі, де забив два голи та віддав одну гольову передачу. Поки що це найращий період у кар'єрі гравця. 

На фото Алан Ауссі

У грудні 2021 року орендна угода із білорусами завершилась і захисник повернувся у Київ, втім як виявилося там для нього знайшли черговий варіант із орендою. Алан Ауссі приєднається до рівненського “Вереса”. Очікується, що гравець зіграє уже в найближчому матчі проти “Карвіни”, який відбудеться 29 січня. 

Алан Ауссі грає на позиції центрального захисника, але при потребі може закрити і опорну зону. Свого часу, директор Академії “Динамо” Олександр Іщенко говорив, що Алан є фактуриним гравцем. Йому імпонувала холоднокровність центрального захисника, перший пас та робота з м’ячем. Говорив Іщенко і про слабкі сторони - основним, на його думку, була гра один в один

Читайте також: