Кадрові зміни: під чиїм крилом новий очільник управління сім’ї, молоді та спорту? (ВІДЕО)

Кадрові зміни. У Рівному – новий начальник управління молоді та спорту. Ним став Віталій Андрощук. В минулому, генеральний директор рівненського «Вереса». Очільника називають амбітним та перспективним. Та чи не вплинуло на це призначення, щось інше. Адже в біографії Андрощука є кілька цікавих фактів.

У Рівному представили нового очільника управління молоді та спорту. Це – Віталій Андрощук. Він замінив Сергій Шевчука, який на цій посаді пропрацював близько 16 років. Нині він залишиться працювати на посаді заступника.

"Новий керівник має доволі серйозний досвід роботи із молоддю. Із дітьми. І з підлітками. Має досвід роботи тренерської. В футбольній школі. Має досвід роботи як управлінця, як функціонера. І до того ж хороший чоловік з цінностями і сім’янин. Тобто, сім’я молодь та спорт. Все в симбіозі," - каже Олександр Третяк, міський голова Рівного.

На Рівненщині Віталій Андрощук більш відомий як футбольний функціонер, він був головним тренером аматорського футбольного клубу «Коливань». А після цього працював генеральним директором у футбольному клубі «Верес». Тому  головне питання до нього, від працівників, чи не розвиватиме новий керівник, лише місцевий футбол.

"Ми будемо розвивати всі види спорту. Ми будемо приділяти цьому багато дуже часу. І, я вас запевняю, що розмежування такого чіткого не буде. Тобто, кожен вид спорту буде наділений тією увагою, яка необхідна," - каже Віталій Андрощук, керівник управління сім'ї, молоді та спорту.

А ще, новий очільник управління має впливових друзів. Більше року він був помічником власника рівненського «Вересу» Івана Надєїна. Та головне Андрощук залишається людиною скандально-відомого на Рівненщині будівельника Юрія Фалко. Компанія останнього були головним спонсором команди «Коливань». Крім того Фалко став членом наглядової ради «Вересу». Знаково, що у цей же час на посадах головного тренера і президента працював і Віталій Андрощук.

Самого Юрія Фалко пов’язують із низкою корупційних скандалів на будівельних процедурах. Зокрема, у 2019 році його компанії звинуватили у підробці результатів обласних будівельних тендерів. Їх на три роки відсторонили від участі. Однак Фалко продовжує свою діяльність. Зокрема, стосовно компанії Фалко ведеться розслідування. Бо ж є підозри, що при будівництві стадіону “Авангард” вони  також вдалася до маніпуляцій і змови підчас тендерних процедур.

Тож, чи допомагатиме новий очільник молоді і спорту з фінансуванням будівництва «Авангарду» та чи причетний Юрій Фалко до призначення Віталія Андрощука на цю посаду? І головне чи знає міський голова про зв'язок нового керманича спорту зі скандальним будівельником – питання залишається відкритим.

Читайте також: