Гроші надходитимуть на спеціальні банківські картки: розповіли як отримати тисячу від Зеленського

Фото ілюстративне

Виплачувати тисячу за вакцинацію обіцяють почати 19 грудня.Про це у своєму відеозверненні повідомив ще 15 листопада президент України Володимир Зеленський.

Тисячу гривень, які отримає кожен вакцинований українець від 19 грудня незалежно від дати щеплення, будуть виплачені на спеціальні банківські картки у "Дії". Розрахуватися цими грошима українці зможуть на підприємствах, які відповідають певним МСС-кодам. Платити комісію за обслуговування картки не потрібно буде.

Про це розповіли в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації в коментарі "Українській правді".

Зокрема, повністю вакцинованим громадянам потрібно буде пройти коротку верифікацію в застосунку "Дія". Після цього вони зможуть отримати на спеціальні банківські картки тисячу гривень. Нараховувати їх буде Мінекономіки.

"Громадяни розраховуються грошима на підприємствах, які відповідають певним МСС-кодам (класифікаторам виду діяльності, - ред.). Віртуальні карти - безкоштовні, ніяких комісій за обслуговування не буде", - уточнили в Мінцифри.

Наголошується, що у межах цієї програми виплата готівки не передбачена. У Мінцифри запевнили, що операції з віртуальними картками безпечні й будуть здійснюватися через банки-партнери з надійними системами захисту платежів.

Програма створена для цільової підтримки сфер, які зіткнулися з різким скорочення кількості клієнтів через карантин.

Нагадаємо, що названо найбільш вразливу категорію людей новим штамом коронавірусу «Омікрон»

 

Читайте також: