Громади Рівненщини вчили розумно розпоряджатися землями

Фото ілюстративне

Управління земельними ресурсами – актуальне питання чи не для кожної територіальної громади. Саме це стало основною темою для розгляду та обговорень під час онлайн-семінару для громад Рівненщини.

«Для громад Рівненщини вже було проведено чимало консультацій з питань просторового планування та управління земельними ресурсами. Сьогодні ж ми отримали можливість попрацювати вже у форматі онлайн-семінару. У контексті останніх нововведень у чинному земельному законодавстві ця тема є надзвичайно актуальною для територіальних громад», – підкреслив радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Шелеп.

Експерти – зовнішні експерти Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Данилів та Катерина Степчук – детально обговорили повноваження органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами, включаючи нові можливості та виклики; виклики безоплатної приватизації; особливості здійснення землеустрою. Окремо зупинилися на визначенні перших кроків для громад після набрання чинності Законом 1423. 

Про це повідомляють в регіональному офісі Програми.

Зазначимо, що теоретичні аспекти систематично закріплювалися інтерактивними обговореннями, у яких активно брали учасники онлайн-семінару. Представники громад задавали чимало запитань експерткам, завдяки чому вдалося створити ефективну комунікаційну платформу для обговорення та обміну практиками.

 «У зв’язку з численними нововведеннями в земельному законодавстві ніхто не знає чіткого алгоритму дій. Семінар та спілкування дали можливість знайти шлях використання нового законодавства. Добре, що ми обмінювалися досвідом, а нам розповіли як зміни слід впроваджувати, бо в нас були сумніви», – ділиться враженнями учасниця семінару з Дубровицької громади Катерина Пшенична, .

До слова, Рівне посіло 32 сходинку за конкурентоспроможністю міст. 

Читайте також: