Гол для сина: рівненський "Верес" проходить "Оболонь" у Кубку України

Сім замін у порівнянні з матчем чемпіонату України проти Дніпра-1 зробив головний тренер Вереса Юрій Вірт у кубковому поєдинку проти першолігової Оболоні. Така ротація має єдину причину - насичений графік матчів. Лише три дні тому червоно-чорні зіграли у Дніпрі. А ще за два дні - гратимуть у столиці проти Шахтаря.

Мабуть, у грі із гірниками рівняни вже перебували подумки. Оскільки, повністю віддали ігрову ініціативу супернику. Оболонь більше тримала м'яч і більше атакувала. На 11-й хвилині гри Олексій Майданевич наважився на удар метрів з двадцяти. Діагональний постріл із зони правого кута штрафного майданчика - м'яч просвистів поряд зі стійкою, повідомляє інформаційна служба "Вереса".

Потім були удари Олексія Лобова та Ігоря Мединського - також неточні. 

Нарешті, Артем Кичак парирував удар Костянтина Чернія та добивання Ігоря Мединського з близької відстані, коли сам голкіпер рівнян у простій ситуації подарував м'яча суперникам перед власним штрафним майданчиком!

Вдруге у гру голкіпер гостей серйозно вступив за п'ять хвилин, коли парирував удар того ж Костянтина Чернія з близької відстані після виконання стандарту від Артура Мурзи!

У Вереса до перерви можна згадати лише удар від Віталія Тимофієнка. У листопаді минулого року з цієї точки, виконуючи штрафний, він забив Оболоні. Сьогодні - ні. 

Ще один напів момент мав Ігор Солдат. Його удару з близької відстані після подачі з кута поля забракло влучності.

Наприкінці першого тайму нагадав про себе арбітр. Спершу Іван Матяж двома ногами стрибнув у Сергія Петька. Але за відверто грубий фол отримав лише попередження від Ярослава Козика. А потім за розмови з асистентом арбітр із Мукачева нагородив повторним попередженням Михаіла Гечева. На другий тайм Верес залишився у чисельній меншості.

По перерві картина гри не змінилася. Олексій Лобов вирізав зручну передачу на хід Ігорю Мединському, той перекинув м'яча через Артема Кичака, але не влучив у ворота.

Ще за декілька хвилин Артем Кичак у куточку воріт парирував небезпечний удар від Юрія Мате.

Потому Верес дещо заспокоїв гру. Тренерський штаб рівнян освіжив фланги, випустивши на поле братів Геннадія та Євгена Пасічів у доповнення до Михайла Шестакова, який ще в перерві замінив Сергія Панасенка. 

 Команда Юрія Вірта терпіла і зрештою отримала свій шанс. Геннадій Пасіч віддав передачу на хід Михайлу Шестакову. Єдиний нападник Вереса на досвіді прокинув м'яча повз Бородая і змусив того сфолити! Пенальті!

Назарій Федорівський парирував одинадцятиметровий, але Михайло Шестаков був першим на добиванні! Оболонь - Верес - 0:1!

"Перед цим матчем дружина подарувала мені сина. Хочу присвятити цей гол йому. Тому дуже радий, що забив." - поділився емоціями Михайло Шестаков.

Після цього Оболонь розгубилася. А рівняни могли забивати вдруге. Дмитро Нємчанінов вже обіграв голкіпера, але не влучив у порожні ворота.

"Головне у Кубку - результат. Ми йдемо далі. Сьогодні була справді кубкова гра: з вилученням та пенальті. З великою кількістю боротьби. Найголовніше, що ми цю боротьбу не програли, хоча більше тайму провели удесятьох. Футболісти дуже грамотно відіграли. По перерві Оболонь не мала стовідсоткових моментів. Ми знали, що Оболонь піде великими силами вперед, готувалися до гри на контратаках. Це і призвело до одинадцятиметрового. Добре, що забили і довели гру до логічного завершення. Зараз у роздягальні хороший настрій. Є перемога. Рухаємося далі. Нам немає різниці, з ким грати далі. Але хотілося б пройти якомога далі у Кубку." - підсумував матч головний тренер "Вереса" Юрій Вірт.

Читайте також: