Для забезпечення порядку на виборах, поліція Рівненщини працюватиме у посиленому режимі

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, під час виборчого процесу завдання правоохоронних органів –  виконання всіх повноважень, які покладені та передбачені законом.

Голова Нацполіції Сергія Князєва наголосив, що керівники всіх підрозділів на місцях вже наразі повинні здійснити ефективну розстановку сил та засобів особового кладу.

Водночас учасники наради обговорили стан розслідування кримінальних проваджень та динаміку криміногенної обстановки упродовж січня-лютого цього року.  Одним з аспектів наради стало обговорення реагування поліції на порушення у виборчій сфері.

Сергій Князєв зазначив, що з початку передвиборчої кампанії поліцейські відкрили 107 кримінальних проваджень.

Так, загалом з початку виборчого процесу Національною поліцією зареєстровано 2 тисячі  216 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Найбільше  порушень виявлено у місті Києві та Дніпропетровській області. Зазначені факти пов’язані здебільшого з незаконною агітацією - це 1,3 тисячі фактів,  ще  241 факт стосувався  підкупу виборців, також поліція встановила 70 фактів хуліганства та 53 факти пошкодження майна.

Також поліцейськими складено 454 адміністративних протоколів. Відтак найбільше адміністративних правопорушень виявлено працівниками Кіровоградської області та в м. Києві.

За результатами розгляду адміністративних матеріалів, судами прийнято рішення щодо 61 протоколу.

Департамент комунікації Національної поліції України.


Читайте також: