Дитячі кімнати скоро можуть з’явитися в Рівненському виконкомі та облдержадміністрації

Міністерством соціальної політики України підготовлено проект наказу „Про затвердження Положення про діяльність дитячих кімнат в установах та організаціях”.

В проєкті Положення зазначається, що Дитяча кімната може утворюватися Офісом Президента України, Верховною Радою України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України, центральними органами виконавчої влади, Офісом Генерального прокурора, органами судової влади, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Проектом акта передбачено, що дитяча кімната в установі (організації) створюється для забезпечення можливості тимчасового перебування дітей працівників та відвідувачів без супроводу батьків/законних представників або за їх присутності в разі потреби із організацією дозвілля.

Основною метою діяльності дитячої кімнати є створення умов для поєднання працівниками та відвідувачами установ / організацій своїх професійних і сімейних обов’язків.

Тимчасове перебування дітей в дитячій кімнаті є безоплатним, для забезпечення дозвілля дітей в дитячій кімнаті залучаються фахівці, які мають педагогічну / психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи і спілкування з дітьми, в тому числі з дітьми з інвалідністю (із порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, інтелектуальними порушеннями).

Читайте також: