Діджиталізація в "Дії": рівненські водії матимуть посвідчення водія в додатку

Посвідчення водія та технічний паспорт  відтепер в одному електронному додатку. 6-го лютого президент України та прем’єр-міністр представили електронний додаток, що міститиме низку адміністративних онлайн-послуг. А відсьогодні «Дію» презентували і рівненським  керманичам.  

Передбачається переведення поступово всієї системи надання адміністративних послуг на електронний формат. , - заступник голови РОДА, Ігор Тимошенко
Розробники додатку мають певний графік, за яким оновлюватимуть його новими адміністративним онлайн-послугами до 2024-го року. За посвідченням водія та технічним паспортом у лютому-березні цього року додаток поповнять полістрахування для авто, студентський квиток, паспорт громадянина країни та закордонний паспорт. Для власників ID-карток з’явиться можливість отримання електронного підпису. Завдяки цьому, усі операційні системи з легкістю зчитуватимуть інформацію та перевірятимуть її достовірність.
Це дає певну опцію користуватися цілим рядом інших послуг, маючи ID-картку. Це реклама переходу на ID-картки і, власне кажучи, додаткові можливості. , - заступник голови РОДА, Ігор Тимошенко
Додаток містить також QR-код, за яким поліція зчитуватиме спеціальними пристроями всю необхідну інформацію про власника транспортного засобу. Посвідчення водія, які видані до 2016-го року, не міститимуть фотокарток власника. У додатку можна стати в електрону чергу, аби оцифрувати свій документ, проте , для того, аби їм скористатися, необхідно завантажити сам додаток у Play Market, або ж на App Store та ідентифікувати себе.

Читайте також: