Десятимісячна Дана Прадунець благає про допомогу (ВІДЕО)

Ціна життя десятимісячної Богдани Прадунець становить 2 мільйони доларів. У дівчинки в чотири місяці діагностували спінально-м'язову атрофію першого типу. Батьки дитини зараз борються за життя малечі як можуть. Найбільше чого вони зараз хочуть - це побачити свою дитину здоровою та щасливою. Олеся Мороз продовжить.


Ось так бореться за життя десятимісячна Дана Прадунець із Клеваня. Народилась на світ дівчинка 20 січня повністю здоровою. На другому місяці життя під час планової перевірки у лікаря у неї запідозрили спінально-м'язову атрофію. Батьки, до останнього не могли в це повірити. Почали бити на сполох і возити дівчинку на масаж, але вони не допомагали. В чотири з половиною місяці дівчинку оглянув невропатолог і сказав, що потрібно здати генетичний тест.

На другий день ми поїхали здавати аналіз і на третій день Трійці це було 22 червня нам приходить позитивний результат, що я тобі пережила я не можу нікому передати, - мама Дани Ірина Прадунець

Мама дівчинки каже, той день був найстрашніший в її житті. Вони разом із чоловіком, довго не могли отямитись від почутого. Проте, набравшись сил, взялись за збір коштів, та розпочали боротьбу за життя маленької Богдани.

Вартість її життя на жаль становить два мільйони 50 тисяч доларів. Сума, для багатьох українських сімей я думаю, що це є не підйомною. Зараз, ми ведемо збір на самий найдорожчий в світі препарат який коштує 2 мільйони, -   мама Дани Ірина Прадунець

Нині дівчинка протягом двох місяців відвідує реабілітаційний центр. Такі заняття для Дани є вкрай необхідними, бо у свої 10 місяців Богдана не може самостійно навіть тримати голівку.

Ми покращуємо об'єм руху в суглобчиках, щоб не утворювались контрактурки. Ми кожен рух якій має дитина, ну наприклад те саме утримання голівки, повороти. Піднімання ручки та іграшки, ми це все маємо з нею навчатися. Поступово, але велике значення має лікування. Якби не воно, то я не знаю, - фізичний терапевт реабілітаційного центру Марія Лапюк

Сім'я розпочала збір коштів шість місяців тому. Їм допомагають безліч благодійників. Втім, зібраних коштів все одно не вистачає. Потрібно ще 47 з половиною мільйонів гривень. Тому вкотре звертаються до небайдужих.

((СХ 0:25 127G1324_01 ( 05:33 - 05:58)
| Персона: Ірина Прадунець
| Посада: мама Дани
| Комент: На даний момент ми зібрали 15% від потрібної суми. МИ зібрати 8 з половиною мільйонів гривень. Залишилось зібрати 47 з половиною мільйони гривень. Тому, я дуже прошу і звертають до всіх людей допомогти нам врятувати нашу дитину. Я думаю саме головне для батьків це звичайно здоров'я і життя дитинки, - мама Дани Ірина Прадунець

Родині, аби врятувати Дану, необхідний дороговартісний препарат Золгенсма. Усього один укол, який врятує маленьке життя. Номер картки, куди ви можете перерахувати кошти зараз ви бачите на своїх екранах. Давайте, допоможемо разом.

5168 7554 6420 5356 Прадунець Ірина Ігорівна (мама)
4149 6293 8688 3425 Прадунець Василь Сергійович (тато)

Читайте також: