Чому вулиці у Рівному ремонтують «вибірково»? (ВІДЕО)

Вулиці в нормальному стані ремонтують, а на повністю зруйновані закривають очі. Через таку несправедливість обуреність рівнян досягла свого піку. Мова про вулицю Корольова у Рівному. Місцеві жителі вже просто киплять від злості. Адже, за їхніми словами, дорогу повністю спаплюжили, а тепер просто заплющують очі. Натомість проводять поточні ремонти там, де ситуація не настільки критична. 

"Уявіть, одного дня ви виходите на зупинку, і бачите що дорожнє покриття поблизу неї повністю зняли. Робітники пояснюють це просто - ми проводимо ремонт, невдовзі буде краще. Ви думаєте, ну нарешті, дочекалися! Та ось минає місяць, другий півроку, рік, а нормальний тротуар так і не з'являється. Ситуація навпаки, погіршується. Робітники зникли, залишивши по собі повне бездоріжжя. А от жителям вулиці Корольова усе це і уявляти не потрібно - для них це сувора реальність.", - журналістка Ангеліна Бурак.

Сьогодні ця частина Рівного більше нагадує декорації до фільму про покинуте і забуте місто . Місцеві жителі ще минулого року безперестанно просили довести розпочате до кінця, або хоча б повернути усе як було. Однак так і не дочекалися. А потім почалася війна, рівняни із розумінням поставилися до ситуації, та не нарікали на проблему, бо ж не на часі. Аж ось бажаючи продемонструвати активну роботу комунальних служб міська влада почала поширювати відео на яких рівненське ШЕУ проводить поточні ремонти доріг в інших частинах громади. Люди таку ініціативу не оцінили, і замість схвальних відгуків почали залишати під дописами гнівні коментарі.

Завершіть ремонт тротуару по вул Корольова вже рік з початку ремонту. Зупинка громадського транспорту.

Ще закінчіть на Корольова. Бо уже рік буде як до кінця не зроблено.

Прогуляйтесь по Корольова.

І така реакція цілком виправдана. Адже виглядає усе це так, ніби комунальникам та владі просто байдуже, бо ж вони цією дорогою не користуються. А от звичайним жителям, щодня доводиться долати смугу перешкод, або банально йти по дорозі, аби дістатися до потрібного місця.

"Була нормальна ... Бог зна шо. Грязь ... маршрутки", - місцевий житель Віталій.

Тудою бачите ... толку нема ніякого. Вже ж рік і все ну.

Тут з каляскою взагалі ... тротуару. Осінню коли дощ ... неможливо пройти.
Про долю цієї вулиці ми запитали особисто в очільника Рівного. Він запевнив нас, що про цю, так звану спадкову проблему, вони добре пам'ятають. Однак не могли нічого вдіяти через те, що ремонт вулиці Корольова, був закладений в бюджет міста як капітальний. А оскільки такі видатки були обмежені постановою Кабміну номер 590 - весь процес зупинився.
 

"Тому відповідно зараз, враховуючи складну ситуацію на цій ділянці, яка не була завершена, хочу нагадати, проект на Корольова, 2017 року і це такий хвіст, який залишився нам в спадок, який зараз, через який маємо чимало труднощів, розривається договір з попереднім підрядником, відповідно робота буде там звершуватися в форматі поточного ремонту, для того аби завершити його.", - очільник Рівного  Олександр Третяк

Більше того, нас запевнили, що до кінця року, будуть ліквідовані проблеми не лише по вулиці Корольова, а щонайменше ще в двох ділянках міста. Свою промову Олександр Третяк попросив передати дослівно.

"Обов'язково без цензури, дайте мою відповідь в ефір: Обов'язково, по вулиці Корольова, будуть звершені ремонтні роботи. По вулиці Шевченка будуть завершені ремонтні роботи і по усіх проблемних ділянках цьогоріч ми завершимо ремонтні роботи. В тому числі по вулиці медичній.", - очільник Рівного  Олександр Третяк.

"Чи вдасться чиновникам дотриматися своєї обіцянки, та чи не стане їм на заваді ще якась заборона - побачимо 1 січня. Ну а доти, рівнянам доведеться як і раніше терпіти незручності.", -  журналістка Ангеліна Бурак. 

Читайте також: